Minst sju må gå i NRKs kulturavdeling, som holder til på Marienlyst i Oslo.

Frist for å søke om sluttpakke i NRK Kultur har gått ut

Vil ikke gå ut med hvor mange som har søkt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag gikk fristen ut for å søke sluttpakker i NRK Kultur. Avdelinga skal nedbemanne med minst sju årsverk.

Fristen var først 28. februar, men ble utsatt én uke. NRK vil ikke gå ut med hvor mange som har søkt om sluttpakke. På spørsmål fra Journalisten om akkurat dét, skriver kulturredaktør Marius Hoel dette i en sms:

«Fristen for å søke om sluttpakke gikk ut på fredag. Nå bruker vi den tiden som skal til for å vurdere dette. Vi er altså i prosess og jeg kan dessverre ikke gå i ytterligere detalj.»

I kulturavdelinga er det 177,7 faste årsverk. Alle har blitt tilbudt å søke på sluttpakkene, bortsett fra de 54 musikerne som jobber i Kringkastingsorkesteret. Omtrent 70 ansatte er organisert i Norsk journalistlag (NJ).

Nedbemanningen skjer parallelt med en omorganisering av avdelinga.

– Vi håper vi får løst kuttsituasjonen med frivillige løsninger, sier NJ-klubbleder Anne Christine Bøhler, til Journalisten.

Hun sier at det er vanskelig å være konstruktiv i en omstillingsprosess, som har mye bra ved seg, når de også er midt i en kuttsituasjon.

– Det er vanskelig å håndtere disse to tingene samtidig, noe alle er enige om. Men det må gjøres, og så langt har vi opplevd at prosessen har vært åpen og at våre innspill som tillitsvalgte og verneombud blir hørt et godt stykke på vei.

Powered by Labrador CMS