Ingrid Ciakudia-Moxnes har fått jobb i NRK.

MEDIEFOLK:

NRK ansetter tre journalister med flerkulturell bakgrunn

– Vi skal gjøre vårt innhold mer relevant for alle minoritetsgrupper, også innenfor legning, livssyn, språk og funksjonsevne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ingrid Ciakudia-Moxnes, Ragnhild Aarø Njie og Zhilwan Manbari har fått jobb i NRK Oslo Viken, melder NRK i en pressemelding.

– Vi er skikkelig glade for å ha disse tre på laget. De har sterk erfaring og kompetanse på mangfold, som er svært viktig for oss som skal lage journalistikk som speiler Stor-Oslo. Blant annet fordi én av tre innbyggere i vårt dekningsområde har flerkulturell bakgrunn, sier NRK Oslo og Vikens publiseringssjef i Oslo, Anne Karin Pessl-Keiven.

Ciakudia-Moxnes er oppvokst i Tønsberg og har kongolesisk bakgrunn. Hun har mye kunnskap om unge målgrupper og brenner for at spesielt unge minoriteter skal få en større stemme i norsk media. Hun har studert journalistikk og menneskerettigheter på Kingston University i London og tidligere jobbet i Tønsbergs Blad, Gjengangeren, Drammens Tidende, VG, FN, afrika.no og NRK P3.

Aarø Njie er oppvokst i Oslo og Bærum, og har norsk-gambisk bakgrunn. Hun var Flere-stipendiat i 2016 og har tidligere jobbet i Nyhetsdivisjonen i NRK, A-magasinet, VG, Dagsavisen, Budstikka, D2 og Dagbladet, der hun blant annet hadde ansvar for essay-serien «Norske tilstander» om det flerkulturelle Norge. Ragnhild har en bachelor i multimedial journalistikk fra Universitetet i Stavanger og en master i Afrikastudier fra Københavns Universitet.

Manbari er opprinnelig fra Kurdistan og kom til Norge i 1999. Han har også vært Flere-stipendiat i NRK, og har det siste året vært nyhetsjournalist i Moss avis. Tidligere har han vært nettjournalist for NRK Direkte og nett, jobbet på bildedesken i Nyhetsdivisjonen, og også vært innom både NRK Sørlandet og NRK Østlandssendingen.

Powered by Labrador CMS