Mediefolk:

Dagens distriktsredaktør for NRK Østfold, Grete Ruud, får nå ansvaret for hele NRK Oslo og Viken.
Dagens distriktsredaktør for NRK Østfold, Grete Ruud, får nå ansvaret for hele NRK Oslo og Viken.

Grete Ruud blir distriktsredaktør for NRK Oslo og Viken

Endringer etter sammenslåing.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Grete Ruud blir distriktsredaktør for det nye distriktskontoret NRK Oslo og Viken, skriver NRK i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med dyktige medarbeidere i Oslo og Viken om å utvikle journalistikken vi skal tilby vårt publikum. NRK Oslo og Viken er et ressurssterkt distriktskontor, vi har alle muligheter til å lage journalistikk som setter fotavtrykk, sier Grete Ruud ifølge pressemeldingen.

Ruud har fram til nå vært distriktsredaktør for NRK Østfold.

NRK har tidligere besluttet å slå sammen distriktskontorene Østlandssendingen (Oslo og Akershus), Buskerud og Østfold til ett distriktskontor for Oslo og Viken. Dette blir dermed NRKs største distriktskontor med rundt 110 ansatte.

Dagens distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen, Anne Karin Pessl-Kleiven, går nå over i en ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for dybde og digital historiefortelling med base i Oslo.

Chris Carlsen, som er distriktsredaktør i NRK Buskerud, går over i ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for lyd og publikumsdialog (radio, podkast) med base i Drammen.

Eli Halvorsen, som i dag er redaksjonssjef i NRK Østfold, går over i en ny rolle som publiseringssjef med fagansvar for levende bilder (tv, strømming) med base i Fredrikstad.

Regionredaktør i Sør-Øst, Heidi Pleym, sier ifølge pressemeldingen at Oslo og Viken får et sterkt lederteam.

– Grete Ruud har solid kompetanse og lang ledererfaring fra flere mediehus, og jeg er sikker på at hun sammen med lederteamet og medarbeiderne vil få til de redaksjonelle ambisjonene vi har for Oslo og Viken.

Powered by Labrador CMS