Børre Haugli (t.v.) og Einar Lohne Bjøru går til Dagsavisen.
Børre Haugli (t.v.) og Einar Lohne Bjøru går til Dagsavisen.

Mediefolk:

Dagsavisen ansetter to i Nord-Norge

Børre Haugli og Einar Lohne Bjøru skal jobbe fra ulike steder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsavisen har ansatt Børre Haugli (59) og Einar Lohne Bjøru (27) som avisas to første journalister i Nord-Norge, melder avisa selv i en pressemelding.

Haugli skal fra Vadsø dekke Finnmark og Troms, Svalbard og grensen mot Russland mens Lohne Bjøru skal dekke Nordland fra Brønnøysund og Bodø.

Haugli kommer fra jobb som sjefredaktør og daglig leder i Svalbardposten og har tidligere jobbet en årrekke som redaktør og leder i flere aviser i Oslo, deriblant Dagbladet, Nettavisen, ABC Nyheter og Morgenbladet.

Lohne Bjøru kommer fra jobb som rådgiver for Ungdommens fylkesråd i Nordland fylkeskommune, men har tidligere jobbet med politikk og økonomi for NRK i Oslo og i lokalavisene Brønnøysunds Avis og Helgelendingen, samt laget podkasten «Kystpuls» fra Nord-Norge.

– Det har vært en spennende ansettelsesprosess der vi har hatt mange gode kandidater å velge mellom, og vi er meget fornøyd med å ha landet to kandidater som vi tror vil utfylle hverandre godt og gi våre lesere nye perspektiver, mer innsikt og avsløringer fra Nord-Norge, sier Dagsavisen-sjef Eirik Hoff Lysholm i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS