Anders Sooth Knutsen og Beate Amundsen Koren blir henholdsvis dokumentar- og etikkredaktør og målgrupperedaktør i VG

MEDIEFOLK:

Ansetter etikkredaktør og målgrupperedaktør  i VG

Anders Sooth Knutsen og Beate Amundsen Koren får nyopprettede redaktørstillinger. 

Publisert Sist oppdatert

Det er Anders Sooth Knutsen og Beate Amundsen Koren som skal bekle de nye rollene i VG. Det melder avisa i en pressemelding. 

Knutsen blir dokumentar- og etikkredaktør, mens Koren får stillingen som målgrupperedaktør. 

Bransjen og journalistikken har endret seg radikalt de siste årene, og det er lite som tyder på at omveltningene blir mindre fremover, sier ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro i pressemeldingen. 

– VG står nå midt i en omorganisering som skal ruste oss for en ny tid, og jeg er glad for at Beate og Anders har takket ja til rollene. De er begge svært kompetente medieledere med høye ambisjoner for VG. Med dem på laget skal vi gripe mulighetene som ny teknologi skaper for journalistikken, fortsetter Steiro.

Undersøkende journalistikk

Begge de nye redaktørene har lang fartstid i VG. 

Knutsen har vært i VG i 17 år, hvor han i 14 av dem har vært avdelingsleder, blant annet for både Nyhetsavdelingen og Samfunnsavdelingen. 

De siste åtte årene har han bygd opp og ledet VGs satsing på undersøkende journalistikk, og ifølge pressemeldingen skal han ha ansvar for å videreutvikle den satsingen. Han trekker frem to viktige prioriteringer fremover: 

– Ny teknologi, særlig kunstig intelligens, vil skape helt nye muligheter for den undersøkende journalistikken. En av mine viktigste oppgaver blir å sørge for at VG ligger i front på metode, og fortsetter å levere de største og viktigste avsløringene i Norge.

Skal øke nedslagsfeltet 

Koren har jobbet i VG i 15 år, både som journalist og leder for featureavdelingen og VG Helg. Hun var en del av teamet som startet VG+ i 2010 og ledet arbeidet med å digitalisere featurejournalistikken til VG.

De siste ti månedene har hun vært leder for podkast, og skal nå få overordnet ansvar for VGs redaksjonelle tilbud, ifølge pressemeldingen. 

 – Jeg gleder meg enormt til å gå i gang med jobben som målgrupperedaktør og bidra til at VG vokser og når nye målgrupper med relevant journalistikk og innhold. Sammen med de flinke folkene våre, skal lage og tilby journalistikk, tjenester og konsepter som brukerne våre ser verdien av å logge inn og betale for, sier Koren. 

Powered by Labrador CMS