AP satser utenriks

Nyhetsbyråer verden over må spare, også det amerikanske Associated Press, og det tyske AP-byrået satser nå primært på utenriksnyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Byråskvis

Kampen mellom byråene på det tyske mediemarkedet er knallhard, og taz.de skriver at AP nå legger ned kontorene i Leipzig, Schwerin og Magdeburg. Hamburg-kontoret er allerede stengt, så heretter blir det bare Berlin. I praksis vil AP i Tyskland bli et byrå for utenriksnyheter.

På mange måter skjer det en endring i byråmarkedet, og mange medier er på jakt etter løsninger slik at de kan si opp det forholdsvis dyre DPA-abonnementet (tilsvarer NTB i Norge). Blant løsningene flere mellomstore regionaviser ser på, er å sy sammen sin egen byrådekning ved aktiv bruk av internett sammen med billigabonnementer på den nye byråtjenesten Deutscher Depeschendienst (ddp) og Sportsinformationsdienst (Sid).

Noen tegn peker likevel de store byråenes vei. Regionavisen Hessisch/Niedersächsische Allgemeine sa opp DPA-tjenesten i seks uker, men er nå tilbake igjen som byråkunde.

Powered by Labrador CMS