APB-styre på gravøl i London

Mens Edda-ansatte frykter for jobbene, dro styret i Avisenes Pressebyrå (APB) til London og spiste middag hos en mesterkokk på fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styremiddagen fant sted på restauranten til mesterkokken Gordon Ramsey på Hotel Claridge’s, og selv om de norske avislederne ikke traff kokken selv, levde både retter og vin opp til stjernestatusen som Ramsey har i Michelin-guiden, skriver en av deltakerne, sjefredaktør Erling Omvik i Fredriksstad Blad i sitt brev til leserne søndag.

Med på Londonturen var det avgående styret i APB med styreleder Svein-Erik Hole, publisher for Edda Digital i spissen. I tillegg til Omvik var også sjefredaktørene Sigmund Kydland, Tønsbergs Blad, Jan Roaldseth, Sandefjords Blad og Thor Sørum-Johansen, Avisenes Pressebyrå med. Dessuten var Martin Jansen med som styrerepresentant for de ansatte.

Uheldig signal

– Dette gir en veldig uheldig signaleffekt. Sett i lys av det vi har vært igjennom og skal igjennom, synes jeg ikke noe særlig om dette, sier Jan Erik Skau, tillitsvalgt i Fredriksstad Blad.

Han sier at London ikke er spesielt ekstravagant, og at han har hørt om atskillig verre ting enn dette. Men sett i lys av de nye pålegg om innsparinger som Edda Media fikk fra sine eiere i London kort før jul, mener han at alle bør tenke nøye gjennom pengebruken.

– Dette gir ikke noe godt signal, sier Skau.

Dro ikke bare for å spise

– Er det litt umusikalsk å dra på middag i London når resten av Edda Media skal nedbemannes og kostnader spares, styreleder Hole?

– Vi dro nå ikke til London bare for å spise middag. Vi hadde også et styremøte.

Svein-Erik Hole sier at styrevervet i APB har vært et ulønnet verv, der mange har gjort en innsats både i og utenfor ordinær arbeidstid. Når APB-styret nå skal legges ned, så hadde man behov for å drøfte hvordan avisene i framtiden skal ivareta sine interesser i forhold til byrået.

– Da er det en fordel å kunne komme seg ut av de vante kontorene og litt vekk.

Norge like dyrt

– Må man da dra på middag i London?

– Man må ikke dra til London, men det er jo ikke mye dyrere enn å dra til et hvilket som helst hotell et sted i Norge, sier Svein-Erik Hole.

Sjefredaktør Erling Omvik i Fredriksstad Blad sier at han ikke hadde noen ekkel følelse av at de dro til London.

– Det har vært mye jobb og ut fra den jobben vi har gjort, synes jeg det var en grei måte å avslutte det på, sier Omvik.

Powered by Labrador CMS