Jens Gaardbo forlater jobben som dansk TV 2-profil etter å ha vist dårlig dømmekraft som leder i perioden 1997 til 2003.
Jens Gaardbo forlater jobben som dansk TV 2-profil etter å ha vist dårlig dømmekraft som leder i perioden 1997 til 2003.

Profilert dansk nyhetsanker går av: Har utvist dårlig dømmekraft

– Det er ganske lenge siden, og tiden var en annen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dansk TV 2 melder i dag at Jens Gaardbo, en av Danmarks mest kjente nyhetsankre, går av fordi han viste dårlig dømmekraft som nyhetssjef i perioden 1997 til 2003.

Gaardbo har den siste perioden vært tilknyttet TV 2 News, danske TV 2s nyhetskanal. Der har han blant annet vært programleder for mediedebatt-programmet Presselogen.

TV 2 oppgir ikke hva Jens Gaardbo skal han gjort, men han bekrefter selv ifølge nyhetsbyrået Ritzau at han har brutt tv-kanalens personalpolitikk.

– Det er ganske lenge siden, og tiden var en annen. Men jeg er enig i at det er eksempler på dårlig dømmekraft, og at jeg i visse tilfeller oppførte meg dårlig, uttaler Gaardbo i en pressemelding.

Han påpeker videre at hans oppførsel ikke har vært en leder verdig, ikke minst med tanke på at han også har vært et av kanalens ansikter utad.

– Det tar jeg nå ansvaret og konsekvensene av, sier Gaardbo.

Han forlater TV 2-jobben fra nyttår.

– Vi sier farvel til en ansatt som har vært en profil og en frontfigur for TV 2 i til sammen 23 år, og vi ønsker Jens lykke til i fremtiden, sier Mikkel Hertz, nyhetsdirektør i TV 2, til egen nettside.

Utover dette ønsker verken Gaardbo eller dansk TV 2 å kommentere saken, opplyser TV 2.

Danske Journalisten skriver av avgangen kommer som en følge av tv-kanalens interne granskning av arbeidsmiljøet, etter beskyldninger om sexisme og trakassering.

Powered by Labrador CMS