Drypper ikke |på bibliotekene

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Assisterende nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold svarer nei på spørsmål om Nasjonalbiblioteket får deler av inntektene når de samarbeidende avisene legger ut digitalarkivene sine mot betaling.

Viewer

Nasjonalbiblioteket jobber for tiden med å utvikle et eget såkalt visningsgrensesnitt, som skal gi publikum tilgang til de nye, digitale avisarkivene når brukerne befinner seg på landets biblioteker.

– Vi regner med å ha en løsning klar i løpet av året. Fra det tidspunktet vil de digitale tekstarkivene til Aftenposten og andre aviser bli tilgjengelig fortløpende, sier Jøsevold.

Gjelder alle

Et samarbeid mellom en offentlig instans som Nasjonalbiblioteket og private selskaper kan innebære konkurransemessige utfordringer. Jøsevold bekrefter at Nasjonalbiblioteket har vurdert samarbeidet med avisene opp mot EØS-regelverket og annen konkurranselovgivning.

– Vi må lage løsninger som ikke er markedsvridende. Tilbudet til avisene om et samarbeid om å digitalisere stoffarkivene deres gjelder for alle. Det er opp til avisene å benytte seg av det.

Powered by Labrador CMS