Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening, bistår ansvarlig redaktør Jan Magne Stensrud i tvisten med styret.

Sparket redaktør får juridisk bistand

Norsk Redaktørforening inn i konflikten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag kveld ble ansvarlig redaktør Jan Magne Stensrud i Drangedalsposten oppsagt. I dag bekrefter Norsk Redaktørforening at de bidrar med rådgiving og juridisk bistand.

– Jeg er kjent med at Jan Magne Stensrud er sagt opp. Jeg har sett oppsigelsen og det finnes ikke snev av begrunnelse for oppsigelsen og dermed ikke noen saklig grunn som er fremført. Det eneste som det er gitt noen antydninger om er at man er misfornøyd med journalistikken i Drangedalsposten, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk Redaktørforening.

Jan Magne Stensrud, ansvarlig redaktør i Drangedalsposten.

Han mener at det er klare indikasjoner på at styret har vært utsatt for betydelig press fra krefter i Drangedal som ikke liker Drangedalsposten og Stensruds kritiske blikk på hvordan makten utøves.

– Styreleder Øystein Rugtveit avviser at han har vært utsatt for press, hva er din kommentar til det?

– Ut ifra de opplysninger jeg har, så har det vært kontakter mellom sterke politiske aktører i Drangedal som har henvendt seg til styret og uttrykt sterk misnøye med redaktøren. Derfor er den eneste logiske forklaring at dette er brudd på Redaktørplakaten og medieansvarsloven og dermed en usaklig oppsigelse, sier Jensen og legger til:

– Jeg skjønner godt at det er helt umulig for en redaktør å operere viss en ikke har tillit i styret, men samtidig er det sterkt beklagelig den måten styret har gått fram på her. Vi har nå koplet vår juridisk rådgiver på Stensrud og dermed får han den beste juridiske bistanden du kan i dette landet, avslutter generalsekretæren.

Styreleder Øystein Rugtveit sier i en kommentarer til Journalisten at det ikke handler om redaktørens linje og at han ikke vil gå mer inn på detaljene rundet arbeidsforholdet til Stensrud.

– Nå vil tidligere redaktør i avisa, Anita Mjelland, ta over redaktøransvaret inntil videre, avslutter Rugtveit.

Powered by Labrador CMS