Arne Jensen skal lede presseorganisasjonenes arbeid med Baneheia-oppfølging.

Arne Jensen skal lede pressens Baneheia-gruppe

Skal stille spørsmål til relevante medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere mediehus gjennomgår egen Baneheia-dekning i disse tider, og samtidig har Norsk Presseforbund nedsatt en gruppe som skal se mer overordnet på medienes oppfølging av saken.

I spissen står tidligere generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen.

Foruten Jensen består gruppa av Karianne Solbrække (TV 2), Eirin Eikefjord (Bergens Tidende), Espen Skoland (tidligere Discovery), Hans Petter Aas (Stavanger Aftenblad) og Trond Idås (Norsk Journalistlag).

– Jeg mener det er viktig at mediene gjør vurdering av egen dekning av saken. På toppen av det, ønsker Norsk Presseforbund å sette søkelyset på noen overordnede problemstillinger. Derfor har vi valgt å sette ned en gruppe med svært kompetente folk, som skal jobbe med en undersøkelse og med seminar om medienes rolle, skriver presseforbundets generalsekretær Elin Floberghagen til Journalisten.

Planene om et Baneheia-utvalg ble omtalt hos M24 i forbindelse med Norsk Redaktørforenings høstmøte tidligere i høst.

I mandatet står det at gruppa har ansvar for for presseorganisasjonenes overordnede oppfølging av Baneheia-saken, og har i oppgave å:

  • Planlegge og bestille en spisset undersøkelse av redaksjonenes dekning av saken.
  • Be de relevante mediene om å svare på sentrale spørsmål om dekningen, som også kan samles i et skriftlig materiale for ettertiden.
  • Planlegge og gjennomføre et åpent seminar med mediekritikere og aktuelle redaksjoner, med vekt på å løfte sentrale spørsmål om dekning og manglende dekning av saken.

Det nærmer seg oppstart for gruppa, som skal holde sitt første møte denne uka.

Powered by Labrador CMS