Mediefolk:

Bente Kalsnes bytter arbeidsgiver. 1. juni går hun til Høyskolen Kristiania. Foto: Høyskolen Kristiania

Bente Kalsnes går fra Oslomet til Høyskolen Kristiania

Profilert medieforsker bytter arbeidsgiver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bente Kalsnes starter som førsteamanuensis i kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania 1. juni. Den tidligere journalisten skal blant annet være med å utvikle en mastergrad og ph.d-program innen kommunikasjon, skriver høyskolen i en pressemelding.

– Jeg ser fram til å kunne jobbe med kommunikasjon i et bredt perspektiv sammen med flinke kollegaer, og kunne utvikle gode studieprogram for studentene, sier Kalsnes ifølge pressemeldingen.

Siden januar 2017 har hun hatt et vikariat som førsteamanuensis ved Oslomet, på Institutt for journalistikk og mediefag. Der har hun drevet med undervisning og forskning innen digital journalistikk og politisk kommunikasjon. I det siste har hun særlig jobbet en del med falske nyheter og desinformasjon, og hva en kan gjøre for å oppdage og avdekke det. Dette skriver Kalsnes nå en bok om.

– Jeg liker meg veldig godt i skjæringspunktet mellom teknologi, politikk og media og synes dette er veldig spennende.

Kalsnes tok sin doktorgrad ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo (UiO), der hun skrev om politisk og journalistisk bruk av sosiale medier med utgangspunkt i den norske valgkampen i 2013.

Rektor Kristiania Arne H. Krumsvik er fornøyd med nyansettelsen:

– Vi er veldig glade for å få Bente Kalsnes med på laget. Hun har en typisk Kristiania-profil med kombinasjonen av akademiske meritter, bred bransjeerfaring og formidlingsglede. Hun vil spille en viktig rolle i utviklingen vår mot universitetsstatus.

Powered by Labrador CMS