Med dette bildet fra demonstrasjonene i Hviterussland, tok Asger Ladefoged Årets pressefoto i Danmark.

Bilde fra Hviterussland er Årets pressefoto i Danmark

Asger Ladefoged fra Berlinske vant med bilde fra demonstrasjonene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dette er andre gang Asger Ladefoged vinner Årets pressefoto i Danmark. Forrige gang Berlinske-fotografen vant, var i 2016.

Årets bilde er fra en serie tatt i forbindelse med de historisk store demonstrasjonene mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko.

Om bildet sier juryen: «Fotojournalistikkens edleste oppgave er å opplyse oss om det vi ikke vet, og det gjør Årets pressefoto. Det er et av årets mest overraskende bilder, for her er en konflikt vi har ignorert for lenge».

Ladefoged vant også kategorien «Portrett serie» og fikk andre plass for sin serie fra Hviterussland i kategorien «Nyhet utland». Vinnerbildet er fra denne serien.

Den som dominerte årets prisutdeling var imidlertid Mads Nissen, som torsdag denne uken delte tips og triks med norske seere da han ble intervjuet under Nordiske Mediedager.

Nissen, som tidligere i år vant World Press Photo for andre gang, ble av sine danske kolleger kåret til Årets pressefotograf. Det er fjerde gang siden 2009 at Politiken-fotografen kan pryde seg med denne tittelen.

I år vant han kategoriene «Reportasje utland», «Reportasje Danmark» og «Åpen klasse». Og han fikk andre plass i kategorien «Nyhet Danmark».

Om Nissens bilder skriver juryen: «De er alle enestående gode både journalistisk og fotografisk, og derfor fortjener fotografen å bli kåret til Årets pressefotograf.»

Powered by Labrador CMS