TV 2-journalist Fredrik Græsvik kontaktet en privatperson og arbeidsgiveren hans om hatytringer. Ikke dekning for påstanden, sier TV 2 i etterkant.

FREDRIK GRÆSVIK

TV 2 beklager etter Græsvik-henvendelser

– Ikke dekning for påstanden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 beklager etter at journalist Fredrik Græsvik kontaktet en privatperson og arbeidsgiveren hans om «hatytringer fra ansatte», skriver Nettavisen.

Eirik Furuseth fikk Messenger-meldinger fra Græsvik der det sto: «Tenkte det er interessant å lage en sak på hva Njård og Finansco synes om dine ytringer om skeive og muslimet på en konto der du lenker til disse to», med forespørsel om intervju.

Furuseth er håndballtrener for Njård og ansatt i firmaet Finansco.

Finansco mottok denne e-posten, sitert av Nettavisen:

«Dere har (tror jeg – det er i hvert fall det bioen hans hevder) en ansatt som ikke synes muslimer er noe særlig. Dette uttrykker han ganske tydelig på SoMe. Han flagger arbeidsplass ganske tydelig i bio. Jeg kunne tenke meg å lage en sak på hvordan arbeidsgivere forholder dere til hatytringer fra ansatte. Skjønner at dette er komplisert, men er dette noe dere vil snakke om?»

Selv setter Furuseth meldingene i sammenheng med at han like før hadde delt kritikk mot TV 2s nyhetsdekning på Facebook.

– Hva hvis jeg ikke hadde en arbeidsgiver som tok meg i forsvar. Det er et voldsomt forsøk på karakterdrap, og med svært grove hjelpemidler, sier Furuseth til avisa.

TV 2 beklager overfor Nettavisen, og gjentar beklagelse til Journalisten.

Journalisten har sendt spørsmål om TV 2 selv mener henvendelsene var reelle intervjuforespørsler, og om situasjonen får konsekvenser for Græsvik.

Svaret fra utenrikssjef Aslaug C. Henriksen lyder:

– Vi har beklaget dette, og bekreftet at det ikke var dekning for påstanden. Så ber vi om forståelse for at vi som arbeidsgiver ikke kan dele informasjon om hvordan vi håndterer saken videre internt, ut over å si at vi håndterer den i tråd med våre rutiner.

Græsvik henviser selv til Henriksen for kommentar. Han har ikke ønsket å kommentere saken overfor Nettavisen.

Powered by Labrador CMS