En uoversiktlig smittesituasjon fører til nye forsinkelser for Pressens hus.

Smitteutbrudd rammer NTB:
Står uten faste lokaler fra 1. mars

– Vet ikke når vi kan flytte inn.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi har sikret oss med alternative lokaler for deler av arbeidsstokken, og skal klare å drifte butikken gjennom denne tiden, men det er klart dette betyr ekstraarbeid for oss. I praksis får vi to flyttinger i stedet for én, sier Mads Yngve Storvik, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB til Journalisten.

Onsdag meldte nyhetsbyrået selv om et stort smitteutbrudd på byggeplassen som skal bli til Pressens hus i Skippergata i Oslo. Da var det påvist 34 smittetilfeller blant personer som jobbet med prosjektet, mens 146 var satt i karantene.

Torsdag melder Dagbladet at totalt antall smittede er 37.

– Neppe før påske

Utbruddet betyr ytterligere forsinkelser for byggeprosjektet, som nylig skjøv på overtakelsesdatoen fra 15. februar til 15. mars.

Utviklingen skaper logistiske utfordringer for NTB, som er den største aktøren som skal flytte inn når huset står klart. Faktisk.no, Fagpressen, Institutt for Journalistikk, Norsk Presseforbund og Norsk Redaktørforening er blant de andre som nå venter på lokalene.

Mads Yngve Storvik.

NTB-sjefen forteller at nyhetsbyrået skal være ute av de eksisterende lokalene i Havnelageret per 1. mars.

– Det ble jo allerede før jul varslet forsinkelser på grunn av korona, men da i mye mindre skala enn meldingen som kom i går. Nå vet vi ikke når vi kan flytte inn, det blir neppe før påske, sier Storvik.

De aller fleste NTB-medarbeiderne er for tiden på hjemmekontor, mens nyhetsdesken bruker midlertidige lokaler i sentrum.

– Allerede presset

– Hvor mye hodebry betyr ytterligere forsinkelser?

– Det er først og fremst arbeidskrevende, og i en allerede presset organisasjon der stort sett alle er grundig lei av hjemmekontor, blir det et mentalt slag i trynet med nye utsettelser, sier Storvik.

– Hvor forsinket kan innflyttingen bli før det blir virkelig problematisk?

– Noe som eventuelt kan bli krevende, er hvis samfunnet åpner opp og alle andre går tilbake på jobb mens vi fremdeles må sitte hjemme på grunn av dette. Det hadde nok vært tungt for organisasjonen. Men det tror jeg ikke kommer til å skje. Prosjektet er tross alt helt på oppløpssiden, sier NTB-sjefen.

Fagpresse-direktør Per Brikt Olsen, som leder arbeidsgruppa for prosjektet, opplyser at byggherre Aspelin Ramm skal informere mer om smitteutbruddet og mulig ny overtakelsesdato fredag.

Powered by Labrador CMS