Analytikerne forventer at resultatet konsernsjef Rolv Erik Ryssdal presenterer fredag er enda bedre enn ved samme tid i fjor. Foto: Birgit Dannenberg

Forventer mer penger i Schibsted

Leverer bedre resultat enn samme periode i fjor, tror medieanalytikere.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Meglerhusene forventer en omsetning på mellom 3,75 og 3,85 milliarder kroner. Det er en økning både fra samme periode i fjor og fra 1. kvartal i år da omsetningen begge gangene lå like rundt 3,5 milliarder kroner.

Det viser en ringerunde Journalisten har foretatt blant noen av medieanalytikerne som følger Schibsted tett.

Resultatmessig forventer analytikerne mellom 682 og 719 millioner kroner før skatt og avskrivninger. Tilsvarende tall for samme periode i fjor og 1. kvartal i år var henholdsvis 652 og 447 millioner kroner.

Økte kostnader

Det er Henrik Schultz i Argo Securities som er mest positiv til Schibsted. Han forventer seg hyggelige kvartalstall fordi han tror annonsemarkedet har holdt seg oppe gjennom månedene april, mai og juni.

Samtidig er han spent på opplagsutviklingen for løssalgsavisene, og han vil holde øye med kostnadsutviklingen i selskapet. Årsaken er at svenske Institut for reklam- og mediestatistikk (IRM) den siste tiden har jekket ned sine prognoser for det svenske reklamemarkedet neste år.

– Jeg er overrasket over hvor mye de er tatt ned, men det er viktig å holde øye med kostnadsutviklingen fordi vi har sett at kostnadene har begynt å øke igjen, sier Schultz, som har et kursmål på 200 kroner for konsernet.

Annonsemarked

Einar K. Strømstad i First Securities forventer fortsatt opplagsnedgang, men stabile annonsemarkeder av 2. kvartal. Strømstad er mest tilbakeholden til kvartalstallene med en forventning om et resultat før skatt på 492 millioner kroner. Meglerhusets kursmål er 150 kroner.

SEB Enskildas Atle Vereide har med 512 millioner kroner noe høyere forventninger til kvartalsresultatet før skatt. Han forventer at selskapet vil rapportere om et slapt annonsemarked for konsernets trykte medier, og at denne tendensen vil fortsette i tiden fremover. Vereide har satt et kursmål på 200 kroner for aksjen.

Schibsted presenterer tallene for andre kvartal fredag morgen. Journalisten vil dekke dette.

Powered by Labrador CMS