Helge Moldver og Stein Morten Lier i podkasten «Avhørt» beklager belastningen de har påført familien til mannen fra Rena som er savnet.
Helge Moldver og Stein Morten Lier i podkasten «Avhørt» beklager belastningen de har påført familien til mannen fra Rena som er savnet.

True crime-podast

«Avhørt» beklager etter feil om Rena-forsvinningen

Koblet Rena-forsvinningen til drapet på Jonas Henriksen. 

Publisert

True crime-podkasten «Avhørt» beklager at de i en episode publisert tirsdag, koblet drapet på Jonas Henriksen til Rena-forsvinningen. Det melder Østlendingen

Podkasten har hatt svært høye lyttertall etter at de intervjuet avdøde Henriksen kun seks dager før han ble funnet drept.

– Finner ikke ord

I podkasten nevnes det påstått kontakt mellom mannen i 20-årene som er siktet for drapet på Henriksen, og mannen fra Rena som nå er meldt savnet. Disse opplysningen ble ikke sjekket med politiet. 

– Det er ingen kobling mellom de to sakene, sier politiinspektør ved Innlandet politidistrikt, Henning Klauseie, ifølge Østlendingen. 

Faren til den savnede mannen fra Rena, sier til avisen at de allerede er i dyp, dyp sorg. 

– Jeg finner ikke ord for spekulasjonene om ham i podkasten, sier faren til Østlendingen.

Beklager

«Avhørt»-produsent og programleder Stein Morten Lier beklager feilen de har gjort. De stolte på opplysningene de fikk fra kilden sin, men etter at politiet tok kontakt innså de at de tok feil, sier han til lokalavisen.

– Vi prøver så godt vi kan å følge Vær varsom-plakaten, men noen ganger bommer man. Vi gjorde en gal vurdering, og tok rett og slett feil, fortsetter han. 

På Østlendingens spørsmål om hva Lier tenker om en eventuell belastning det kan ha medført familien til den savnede, er han klar.

– Det har selvfølgelig vært belastende for dem. Vi beklager belastningen vår feil har påført familien.

Powered by Labrador CMS