Avdøde Jonas Henriksen og avhørt-programleder, Stein Morten Lier, møttes seks dager før Henriksen ble drept, for å snakke om truslene og hærverk Henriksen ble utsatt for.

Norges største podkast tre uker på rad:
– Omstendighetene rundt er forferdelige

Jonas-saken gir bismak til veksten for podkasten Avhørt.

Publisert

For tredje uke på rad er Avhørt Norges største podkast. 

Fra å ha ligget på mellom 100.000 og 200.000 tusen nedlastninger og strømminger, har true crime-podkasten, som også har økt frekvensen på episodene, over de siste tre ukene et snitt på over 500.000.

Det er saken om drepte Jonas Aarseth Henriksen som har skjøvet Avhørt til toppen av den offisielle podkastrangeringen Podtoppen.

Bismak

Programlederne Stein Morten Lier og Helge Moldver intervjuet avdøde Henriksen kun seks dager før han ble drept. Over flere år hadde Henriksen opplevd trakassering, trusler og hærverk – noe han ønsket å snakke om i podkasten.  

Kun seks dager etter intervjuet ble Henriksen funnet drept i nærheten av en hytte i Nes i Ådal. Sakens natur har naturlig nok gjort at lyttertall ikke er det serieskaperne tenker mest på.

– Vi har jobba knallhardt for å vokse i mange år, men det kommer med en bismak, sier programleder Lier til Journalisten.

Etter å ha reist for å intervjue Henriksen, tilbrakt flere timer med ham, intervjuet ham og sendt eposter frem og tilbake, kom beskjeden om at Henriksen var drept som et sjokk på podkastskaperne, sier han.

– Forferdelig

Avhørt har publisert fem episoder om Jonas-saken og fikk svært mye medieomtale da den første episoden ble publisert i slutten av august. 

Første uken etter publisering gikk de til topps på Podtoppen, og har siden blitt der.  

Lier sier han likevel ikke klarer å glede seg særlig over veksten, når det er nettopp Jonas-saken som gjør at de er størst.

– Det er selvfølgelig hyggelig å være størst, men omstendighetene rundt er forferdelige, sier Lier.

Avhørt satt også med upublisert materiale, som de på forespørsel fra politiet har gitt fra seg.  

Powered by Labrador CMS