Klubbleder Ørjan Brattetveit i Avisa Hordaland deler ut Bergen Journalistlags hederspris til kollega Sigrid Seim.

Bergen Journalistlags hederspris til Sigrid Seim

– Jeg ante ugler i mosen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gullparaplyen-utdelingen til Bergen Journalistlag ble denne uken avlyst for andre gang, men én pris ble likevel delt ut.

– Tidligere denne uken så vi oss nødt til å avlyse Gullparaplyen atter en gang. På Voss hadde de imidlertid trommet sammen en hel gjeng, og de ville gjerne ta fredagspilsen selv om det ikke ble noen prisutdeling på storskjerm, forteller Marie Skarpaas Karlsen, nestleder i Bergen Journalistlag i en e-post.

Gjengen på Voss var fra redaksjonen i Avisa Hordaland, hvor én person som skulle være med på fredagspilsen hadde en overraskelse i vente.

Karikatur av prisvinner Sigrid Seim.

– For alle visste, bortsett fra Sigrid Seim - som pensjonerte seg i våres, at de var der for å hylle og feire en av deres egne spesielt mye. Det skulle de også i våres, da hele gjengen hadde planer om å reise fra Voss til Bergen for å delta på Gullparaplyen 13. mars, fortsetter Karlsen.

Dermed ble Bergen Journalistlags hederspris delt ut som planlagt denne fredagen.

Hvordan reagerte så prisvinneren:

– Det var et eller annet som gjorde at jeg ante ugler i mosen, sier prisvinneren etter å ha fått diplom, tegning og blomst fra klubbleder Ørjan Brattetveit i Avisa Hordaland, som har planlagt hele overraskelsen.

En eller annen form for Gullparaply-utdeling senere i høst, lover også Karlsen:

– Dette er en liten forsmak på alle prisene vi skal dele ut senere i høst - når smittesituasjonen er en annen i Bergen. Det er bare å glede seg.

Dette er Bergen Journalistlags begrunnelse:

«Det finst dei journalistane som skaper seg eit namn ved å slå i bordet, rope høgt og ta plass. Ikkje minst har vi hatt nokre sånne her vest. Så finst det dei som blir hugsa rett og slett fordi dei gjorde jobben sin.

Sigrid Seim tok til i Hordaland i siste halvdel av syttitalet, og har såleis over førti års fartstid i avisa. Ho har arbeidd på hovudkontoret på Voss og på lokalkontor i Granvin. På den tida har ho sett ein redaksjon som har vakse jamt og trutt og gjeve lesarane eit stadig betre tilbod. Det viktigaste ei lokalavis kan gjere, er å vere der for lesaren både i solskin og ruskevêr. Ein sånn journalist har Sigrid vore - på alle felt. Med eit hjarte for det nynorske avisspråket har ho vist at det fint går an å gje gode lesaropplevingar også når det er dårleg tid til neste frist. Sigrid har engasjert seg i Norsk Journalistlag, mellom anna som klubbleiar. No er det tid for å nyte pensjonistlivet. Dermed vil ei god og kvass penn bli sakna av både kollegaer og lesarar i Hordaland. Eit slikt livsverk for journalistikken er verdt å setje pris på. Det er derfor ei stor glede for meg å tildele Sigrid Seim heidersprisen frå Bergen Journalistlag. Tusen takk for innsatsen!»

Powered by Labrador CMS