Erling Wåge og Svanhild Breidalen mottok prisen for Årets lokalavis på vegne av Fjordenes Tidende.

Fjordenes Tidende ble Årets lokalavis: – En sensasjonelt stor inspirasjon

Storeslem til Fjordenes Tidende og tre priser til Hallingdølen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte var det Fjordenes Tidende som stakk av med den gjeveste prisen som Årets lokalavis 2022.

Ifølge juryen har avisen vært blant de aller beste i sin region i mange år, og hatt en kontinuerlig god utvikling.

«Den digitale veksten er dokumentert i statistikkane, men handlar om langt meir enn reine tal. Fjordenes Tidende dyrkar fram dei nye formata: Podkast, strøyming, studiosendingar, aktiv bruk av sosiale medium og ei medviten haldning til lesarvenleg frontarbeid gir luft under vengane. I tillegg har redaksjonen sjølvkjensle nok til å finne på sprell når det høver seg slik», heter det i juryens begrunnelse.

– En sensasjonelt stor inspirasjon, sa Svanhild Breidalen fra scenen da Fjordenes Tidende mottok prisen.

Vest-Telemark Blad og Kulingen var avisene som fikk diplom med hederlig omtale i kategorien Årets lokalavis.

To vinnere

LLAs journalistpris for 2022 gikk for første gang til to forskjellige aviser. Hallingdølen vant for sitt prosjekt om 22. juli. Ifølge juryen har avisen ti år etter terroren klart å presentere fortellinger som ikke er fortalt før.

Hallingdølen mottok hele tre priser under prisutdelingen.

«Gjennom glitrande historieforteljing, framifrå design og mange gode bilete, både frå Oslo i minutta etter åtaket, og frå Utøya – der førstesida og den vakre bruken av talet 22 er verdt ein pris i seg sjølv, har avisa levert noko som berre vil bli viktigare i åra som kjem – og det langt utanfor eige nedslagsfelt», heter det i begrunnnelsen.

Sara Finne med kollegaer i Avisa Hordaland vant også prisen for sitt prosjekt om pasientreiser.

«Vinnaren av journalistprisen har gått rett til kjernen i det journalistiske samfunnsoppdraget. Opprørande historier frå eldre og sårbare personar har blitt fortalde konkret og respektfullt», heter det i juryens begrunnelse.

Sara Finne fra Avisa Hordaland mottok LLAs journalistpris.

Hederlig omtale fikk journalistene Karin Flølo, Cathrine Kahrs, Arnfinn Storsveen og Gøril Huse i Klar Tale for «De som ikke forsto», og Ane Vaet, Emil Nyeng, Jonas Oden Ulset og Tone Sidsel Sanden i Dølen.

Tre priser til Hallingdølen

Markedsprisen for 2022 gikk til Hordaland Folkeblad, mens prisen for årets digitale satsing gikk til Frostingen for deres app Midt i Trøndelag.

Foruten journalistprisen kunne Hallingdølen også kassere inn prisen for årets lokalavisfoto. Den gikk nemlig til deres fotograf Elias Dahlen og hans bildeserie om valget. «God stil og tone», er blant beskrivelsene til juryen.

Gratulasjonene og klemmene satt løst da en rørt gjeng fra Hallingdølen feiret prisfangst lørdag kveld.

Årets lokalavisside gikk også til Hallingdølen for sin 22. juli-dekning. Hele avisen var viet til 10-årsmarkeringen og forsiden i seg selv er ikonisk, skriver juryen.

«22-tallet, designet som et hjerte over Utøya, setter tonen fra første blikk. Mye god design gjennom hele avisa», heter det i begrunnelsen.

Powered by Labrador CMS