Saltenpostens forside lørdag 9. februar. Foto: Faksimile

Slik markerer Saltenposten dødsulykken som preger lokalsamfunnet

– Andre nyheter ble ubetydelige.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdagens dødsulykke der to lokale 18-åringer mistet livet, ble markert med svart forside i lørdagsutgaven av Saltenposten, som er lokalavisa for Indre Salten i Nordland.

Et bilde av de to omkomne ungdommene og en rekke kondolanser preger forsida.

– Vi har forsøkt å speile hvor sterke reaksjonene har vært, og hvor omfattende denne ulykken påvirker lokalsamfunnet vår. Denne dagen ble alle andre nyheter ubetydelige i forhold, sier Saltenposten-redaktør Frank Øvrewall til Journalisten.

De to guttene var elever på Saltdal videregående skole, og de to var på vei til skolen sammen da ulykken skjedde.

Kondolansemeldingene som preger forsida, er hentet fra de mer enn 700 kommentarene til nyhetssaken om de omkomne avisa delte på Facebook.

Ulykken rammet nært innpå Saltenposten: Begge foreldrene til den ene omkomne 18-åringen var tilknyttet mediehuset, den ene som ansatt og den andre med kontor i samme bygg som redaksjonen.

– Det har vært spesielt, vi har rett og slett fått sorgen inn i lokalene våre, og tragedien har kommer veldig nært på. Vi har forsøkt å dekke ulykken på profesjonelt vis, og har hatt god kommunikasjon med begge familiene, sier Øvrewall.

Foreldrene fikk lørdagens forside tilsendt før avisa ble distribuert, for at de skulle være forberedt på det som kom.

– Vi har gjort vårt beste for å være varsomme i tilnærmingen til pårørende og andre berørte, og setter pris på at vi utelukkende har fått tilbakemeldinger om at lørdagens forside var fint løst, sier redaktøren.

Powered by Labrador CMS