May Linn Clement er journalist i lokalavisen Marsteinen i Austevoll, og tegner i tillegg for ukeavisen Dag og Tid

Avistegninger skal gi elevene innsikt i journalistikk og ytringsfrihet

Lanserer nytt undervisningsopplegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediekompasset og TV 2 Skole lanserer nå et gratis digitalt undervisningsopplegg for barn og unge om avistegninger og ytringsfrihet: avistegning.no.

– Avistegninger har sitt unike utgangspunkt i at de kan formidle hele historien i en eneste illustrasjon, noe som også er beskrivende for de pedagogiske kvaliteter tegningen kan ha i en undervisningssammenheng, sier Veslemøy Rysstad, prosjektleder for Mediekompasset og informasjonsrådgiver i Mediebedriftenes Landsforening (MBL)

Mediekompasset er en del av MBL.

– Tegningen kan leses av alle. De egner seg for analyse, diskusjon og refleksjon innenfor emner som både kan være kontroversielle og kompliserte. Ikke minst kan de bidra med humor og spissfindigheter som skaper interesse og engasjement.

Dette nye undervisningsopplegget vil formidle kunnskap om journalistikk og avistegning, og la elevene skape sine egne tegninger, opplyser Rysstad.

Målgruppen er elever i mellomtrinnet, ungdomstrinnet og videregående skole. På nettsiden finner deltagerne videofortellinger og mer enn 150 tegninger - fra 2. verdenskrig til dagsferske kommentarer til det som skjer i USA akkurat nå.

– Norske avistegnere leverer på et svært høyt nivå, det har vært både interessant og morsomt å produsere denne ressursen. Vi håper og tror at det skal bli like gøy og lærerikt for elever og lærere å jobbe med dette stoffet, sier redaksjonssjef Anne Cathrine Gotaas i TV 2 Skole.

Powered by Labrador CMS