Sigvald Sveinbjørnson, ansvarlig redaktør og adm.dir i Bergensavisen (BA)

BA-redaktøren går av på dagen

– Jeg får bare leve med at folk tror det ligger noe dramatisk bak, men det gjør det ikke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sigvald Sveinbjørnsson går av som sjefredaktør og daglig leder i Bergensavisen (BA) etter nesten seks år i sjefsstolen.

Han skal i tiden fremover jobbe med ulike prosjekter for Amedia, melder konsernet selv i en pressemelding.

Sveinbjørnsson har vært redaktør gjennom en periode med vekst: I pressemeldingen nevnes det at avisa hadde under 11.000 abonnenter i 2016, og et opplag på knappe 14.000. I fjor noterte avisen 26.000 abonnenter og over 27.000 i opplag.

– Riktig

Nå mener Sveinbjørnsson at neste etappe for BA er å bli Bergens største avis.

– Men dette blir uten meg. Jeg har tenkt nøye gjennom om jeg er riktig person til å lede avisen videre de neste årene. Jeg vet hva som kreves, og har kommet til at det er bedre, både for BA og for meg, at nye krefter slippes til. Akkurat så udramatisk er min avgang, sier Sveinbjørnsson i meldingen.

Til Journalisten bekrefter han at han går av på dagen. Fredag formiddag har han nettopp gjennomført allmøte og informert redaksjonen om sin avgjørelse.

– Det var rart og litt vemodig, jeg har blitt veldig glad i folkene her. Det er ikke noe man gjør med veldig stor glede, men det er riktig.

– Hvorfor er det riktig?

– Siden jeg kom til BA har vi vært gjennom en ganske heftig snuoperasjon, og jeg har klokkertro på målet om å ta nummer én-posisjonen i Bergen. Jeg prøver å tenke langsiktig i det jeg gjør, og ved begynnelsen av dette året spurte jeg meg selv om det ville være riktig at jeg fortsetter og står i dette i flere år til, sier Sveinbjørnsson.

– Jeg innså at jeg tvilte litt på det. Følelsen ble også sterkere og sterkere, til jeg bestemte meg for å ta konsekvensene av det.

Går av på dagen

For én uke siden sa han fra til styreleder Morten Nilsen og Amedia-sjef Anders Opdahl.

Og når han forlater BA-kontorene fredag, er han ferdig som redaktør og toppsjef.

– Det høres jo dramatisk ut. Men skulle jeg sittet ut året, for eksempel, hadde jeg bare vært en lame duck uten evne til å sette i gang noe som helst. Jeg vil ha det fort unna, og så er jeg veldig glad for at nyhetsredaktør Tor Godal er villig til å ta over som konstituert, sier Sveinbjørnsson.

– Jeg får bare leve med at folk tror det ligger noe dramatisk bak, men det gjør det altså ikke.

Ikke fast jobb

Sveinbjørnsson fortsetter i Amedia-systemet:

– Nå har jeg et engasjement, men ingen fast jobb. Aller først skal jeg ha fri en liten periode, og stå til tjeneste for den nye ledelsen i BA. Det er en masse praktiske ting som skal ordnes.

– Ser du for deg å bli værende i Bergen framover?

– Ja, vi trives veldig godt her, hele familien, sier Sveinbjørnsson, som flyttet til byen i 2013 da han ble lederskribent i Bergens Tidende.

Takkes av styreleder

Styreleder Morten Nilsen takker Sveinbjørnsson for betydelig bidrag til BAs utvikling de siste årene.

– Sigvald har ført BA og Bergen enda nærmere hverandre, og det er synd at han har kommet til denne konklusjonen. Sigvald har stått for tydelige grep som fremkaller sterk digital vekst, og har reetablert virksomheten i en ærverdig bygård midt i Bergen sentrum. BA vokste ut av sine lokaler i Media City, og er nå tilbake i posisjonen som Bergens eneste rendyrkede og kompromissløse lokalavis, sier Nilsen i pressemeldingen.

Nyhetsredaktør Tor Godal konstitueres som sjefredaktør og daglig leder mens avisa ser etter permanent etterfølger.

Powered by Labrador CMS