Mentaltrener Erik Bertrand Larssen er programleder i Bertrands Univers, som nå blir tilgjengelig på Podplay Radio.

Utfordrer NRK med ny snakkeradio-kanal

– Internasjonalt har snakkeradio alltid vært populært.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Radio Norge-eier Bauer Media lanserer i dag sin første radiokanal der innholdet utelukkende består av verbalt innhold.

Den nye kanalen heter Podplay Radio, og størstedelen av kanalens sendeplan fylles opp av konsernets mange podkaster og podkaster fra samarbeidspartnere, skriver Bauer i en pressemelding.

I tillegg vil det kontinuerlig være nyhets-, trafikk- og væroppdateringer.

Kristoffer Vangen, programdirektør i Bauer Media Norge.

– Dette blir Norges første kommersielle snakkeradio. Vi håper det blir en ettertraktet kanal for lyttere som vil ha et alternativ til musikkdrevet radio, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen, i pressemeldingen.

Nettavisen er med

Nettavisen er en av Bauers nye samarbeidspartnere, og vil tilby flere av sine podkaster på den nye kanalen.

– Jeg syns det er spennende at en kommersiell aktør utfordrer det statsfinansierte NRK på interessant dybdeinnhold. I tillegg er det morsomt å være med på et eksperiment på glidningen mellom podkast og mer tradisjonell radio. Vi er med på dette også for å lære, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen.

– Internasjonalt har snakkeradio alltid vært populært. Derfor er vi både spente og glade for å utfordre NRK som har vært monopolist på snakkeradio. Dette er ingen konkurrent til radiokanalen NRK Nyheter rent innholdsmessig, men Podplay Radio er et helt nytt tilbud som styrker mediemangfoldet, samt at det gir annonsører muligheten til å nå et publikum som har lyttet mest på NRK tidligere, sier Bauer-direktør Vangen.

Hører sammen

Vangen mener podkast og radio er naturlige allierte.

– Vi tror det er positivt at podkast-innhold også tilbys via DAB på riksdekkende radio. Det vil kunne bidra til at mange oppdager nytt innhold, som de kanskje velger å følge videre på podkast.

Alex Rosén, Siri Kristiansen, Samantha Skogrand, Geir Schau og Erik Bertrand Larssen er noen av profilene som blir å høre på Podplay Radio.

Powered by Labrador CMS