Øyvind Lefdal Eidsvik er en av to nyansatte nyhetsledere i BT. Han skal lede temaene politikk, oppvekst og klima.
Øyvind Lefdal Eidsvik er en av to nyansatte nyhetsledere i BT. Han skal lede temaene politikk, oppvekst og klima.

MEDIEFOLK:

Bergens Tidende har ansatt to nyhetsledere

Øyvind Lefdal Eidsvik skal lede politikk, oppvekst og klima, mens Christian Nicolaisen blir nyhetsleder for krim og helse.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende (BT) har ansatt Øyvind Lefdal Eidsvik og Christian Nicolaisen som nyhetsledere, melder avisa selv i en pressemelding.

Eidsvik er ansatt som nyhetsleder for politikk, oppvekst og klima.

Han har en bachelor i historie fra UiB og en mastergrad i European Studies fra King’s College London. Siden 2008 har han vært ansatt i BT, og de siste fem årene har han vært leder for historiefortelling.

– Bergenspolitikken er et område som gir og gir, og BT har utvilsomt den beste lokalpolitiske dekningen i landet. Jeg kommer inn i et sterkt journalistisk fagmiljø jeg gleder meg til å være med og utvikle videre, sier Eidsvik.

Christian Nikolaisen er ansatt som nyhetsleder for krim og helse i BT.
Christian Nikolaisen er ansatt som nyhetsleder for krim og helse i BT.

Nicolaisen er ansatt som nyhetsleder for krim og helse.

Han har en bachelorgrad i journalistikk fra Universitetet i Nordland, og har tatt årsstudium i juss ved UiB. Han har jobbet i BT siden 2011, og vært innom mange ulike roller og avdelinger. Siden 2019 har han ledet BT-sporten.

– Jeg er stolt og glad over å ha fått nye utfordringer i BT. Krim- og helsejournalistikken står mitt hjerte nær etter flere år som nyhetsjournalist. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven sammen med dedikerte og dyktige folk, sier Nicolaisen.

Konstituert sjefredaktør i BT, Trond Olav Skrunes, er svært fornøyd med ansettelsene.

– Vi ansetter nå to dyktige og erfarne ledere i sentrale roller i redaksjonen i BT. Jeg er trygg på at Christian og Øyvind vil bidra sterkt til å videreutvikle journalistikken i de to faggruppene de nå får ansvar for, sier Skrunes.

Powered by Labrador CMS