Toralf Sandaker får Trym-prisen av "Trym" selv, NJ-veteran Trygve Moe, på NJs landsmøte 2019. Foto: Kristine Lindebø

Berit Rekaa og Toralf Sandåker hedres for sin innsats i NJ

Trym-prisen delt ut.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Berit Rekaa og Toralf Sandåker ble tildelt Trym-prisen under festmiddagen på Norsk Journalistlag (NJ) sitt landsmøte onsdags kveld.

Rekaa(NJ i NRK) har vært tillitsvalgt i mer enn 30 år.

"Hun var der da NJ fikk forhandlingsrett i NRK i 1988, og har vært en selvskreven frontsoldat i alle NRKs korte og lange streiker, fra 1991 via 1993 til 2006 og 2018. Men hun har også vært med og avverget dem – og ble alt på 90-tallet lommekjent i riksmeklerens lokaler gjennom lange meklingsnetter", står det blant annet om Rekaa på NJs nettsider.

– Det er ikke hver dag jeg blir ordløs og så rørt. Å få selveste Trym-prisen, Trym, som jeg har hørt om siden jeg gjemte meg i mitt lille avlukke på min fars kontor i Trønder-Avisa, sa Rekå, litt målløs, i sin takketale fra scena.

– Jeg hadde liksom aldri trodd at jeg skulle motta en slik pris. Jeg har hatt veldig mange med meg, sa Rekaa og trakk fram klubbleder Atle Bjurstrøm, NRKJ-folkene og NJ-ledelsen i sin takk.

Berit Rekaa ble rørt da hun mottok Trym-prisen. Foto: Kristine Lindebø

NJ-leder Hege Iren Frantzen og nestleder Dag Idar Tryggestad, trakk først fram utvalgte tillitsvalgte som har gjort en god innsats for medlemmene i NJ, før de gav ordet til Trygve Moe, som prisen er oppkalt etter og som delte ut prisen.

Les alle sakene fra NJs landsmøte 2019 her.

Den andre som vant prisen er frilanser og NJ Frilans-veteran Toralf Sandåker.

"Hans bidrag til å løfte frilansjournalistenes kår fram i lyset, til å bli en viktig politisk prioritering for hele NJ som organisasjon, har vært betydelig", står det hos NJ.

På scenen trakk Trygve Moe fram at det kan være vanskelig å være tillitsvalgt for frilansere.

– Få har taklet denne oppgaven bedre enn årets prisvinner, sa han om Sandåker.

– Jeg blir rørt, og det er ikke rettferdig, fordi vi er så mange som har jobbet med dette, sa prisvinner Sandåker.

– Hvis NJ fortsetter sånn, og jobber for frilansere, midlertidige og andre som står litt utenfor, så tror jeg dette kommer til å gå ganske bra.

Trygve Moes pris, eller Trym-prisen, deles ut til NJ-medlemmer som har gjort en spesielt stor innsats for Norsk Journalistlag, og er oppkalt etter tidligere formann og generalsekretær i NJ, Trygve Moe, som også var tilstede under hele landsmøtet.

Moe var leder i Norsk Journalistlag i periodene 1964-1966 og 1970-1983. 1984-1985 var han organisasjonens første generalsekretær.

Under forrige landsmøte i 2017 gikk prisen til Anne Ardem og Finn Våga.

Powered by Labrador CMS