Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) og hans ektefelle Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp), tidligere beredskapsminister, har begge to vitnet i trussel-saken onsdag.

Christian Tybring-Gjedde ut mot mediene i sitt vitnemål: – Pressen har ingen interesse av å verne meg som offer

Kom også med ekkokammer-kritikk mot kommentatorene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Christian Tybring-Gjedde (Frp) ville ikke anmelde trusselbrevet som kom til ham og kona. Da han vitnet i retten onsdag, gikk han først til angrep på mediene.

– Jeg er blitt utsatt for trusler, sjikane og hatmeldinger. Det ville ta all min tid om jeg skulle fokusere på dette. Det ville også føre til at pressen ville gi disse angriperne altfor mye oppmerksomhet. Pressen har ingen interesse av å verne meg som offer. Jeg vil derfor heller ikke i dag konkretisere noe av det jeg er blitt utsatt for, sa stortingsrepresentant Tybring-Gjedde da han for første gang i sitt liv vitnet i en åpen rettssak.

Hans kone, Ingvil Smines Tybring-Gjedde, er både fornærmet og helt sentral i politiets etterforskning av saken mot Laila Anita Bertheussen.

I sin frie forklaring for Oslo tingrett valgte den erfarne Frp-politikeren først å angripe mediekommentatorenes dekning som han omtalte som «et jammer i et ekkokammer».

– Jeg ønsker egentlig ikke å være en del av denne saken. Jeg ønsker et mindre mediepress på meg, og politikere for den saks skyld. Jeg skulle aller helst ønske å ikke være her. Jeg har ikke gjort noe galt, sa Tybring-Gjedde i retten.

Han sa det jevnlig kom trusler og kommentarer på gaten og på Facebook, og at han ikke helt visste hvordan han skulle stille seg til trusselbrevet som kom til leiligheten i Oslo 5. februar i fjor.

– Jeg håpet dette ikke var seriøst ment og hadde ulike syn på brevet, sa Tybring-Gjedde.

Powered by Labrador CMS