Øystein Mille blir en av programlederne i «nye» Krimpodden.

VG relanserer Krimpodden

Satser på «sanntids-true crime».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag relanseres podkasten Krimpodden, skriver VG i en pressemelding.

– Målet er å tilby lytterne bakgrunn, sammenheng og analyse av de største og mest komplekse, pågående krimsakene i Norge - og snakke med kildene som er tett på saken, sier VGs krimekspert og -kommentator Øystein Milli ifølge pressemeldingen.

«Nye» Krimpodden vil skille seg fra mange true crime-podkaster ved at lytterne blir presentert for dagsaktuelle krimsaker.

Tor-Erling Thømt Ruud forteller at Krimpodden skal bli en slags løpende realtids-true crime.

– Dette blir en slags løpende realtids-true crime, der vi i tett samarbeid med VGs krimgruppe skal gi lytterne den ekstra dybden til å forstå hva som rører seg nå i for eksempel Lørenskog-saken, sier Tor-Erling Thømt Ruud.

Ruud er Millis programlederpartner i den relanserte krimsatsingen.

Første episode i høstens sesong, tar for seg Bertheussen-saken.

– Vi tar med lytterne tilbake til der det hele startet, og ser nærmere på hvilke bevis PST egentlig sitter på. Dette er jo en utrolig spesiell sak, som ikke ligner noen annen sak i norsk krimsammenheng, sier Ruud.

Podkasten vil skille seg fra resten av VGs krimjournalistikk ved at den gir en samlet oversikt over komplekse tidslinjer, etterforskningssteg og ubesvarte spørsmål en gang i uken, skriver VG.

– Krim er helt åpenbart et stoffområde VG dekker veldig grundig allerede, og som brukerne våre forventer at vi er nyhetsledende på, sier Helle Skjervold, podkastansvarlig i VG.

– Vi har gjort undersøkelser som viser at mange brukere ønsker å fordype seg på denne måten i lyd, og at det er lett å miste oversikten når det publiseres mange enkeltsaker fortløpende. Lytterne satte stor pris på måten vi dekket Lørenskog-saken i Krimpodden før sommeren, og nå rendyrker vi dette formatet fremover, sier Skjervold.

Både Ruud og Mille har tidligere fordypet seg i eldre krimsaker gjennom podkast-serien Uløst og TV-serien «Gåten Orderud».

VGs trailer for nye Krimpodden:

Powered by Labrador CMS