I retten torsdag raste tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) over det han mener er lekkasjer fra PST, som han omtalte som skammelige og ynkelige.

Wara raste over lekkasjer fra PST i retten: – Skammelig

Ikke i tvil om kilde.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et hissig utbrudd i retten betegnet tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) det han mener var lekkasjer fra PST, som skammelige og ynkelige.

Den svært kraftige responsen fra Wara kom da han ble spurt ut av sin bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs. Hun ville vite hvordan den erfarne kommunikasjonsrådgiveren opplevde at informasjon fra etterforskningen Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde mot samboeren Laila Bertheussen, havnet i mediene.

Wara var ikke i tvil om at de lekkede opplysningene stammet fra PST, ettersom det var informasjon som bare de visste om. Dette var gale helseopplysninger fra et avhør og informasjon om noen 30 år gamle dommer Bertheussen hadde fått på 1980-tallet.

– Jeg vet ikke om dette er karakterbrist eller ukultur, men det er skammelig og det bidrar til å skape et bilde av henne som hun ikke kan forsvare seg mot, sa Wara.

Powered by Labrador CMS