Tidligere direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, Vibeke Fürst Haugen, er ny kringkastingssjef.

Blir kringkastingssjef: – Var ikke åpenbart at jeg skulle søke

Vibeke Fürst Haugen har allerede fått kjenne på alvoret rollen kan innebære.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ettermiddag ble det klart at Vibeke Fürst Haugen tar over som kringkastingssjef etter Thor Gjermund Eriksen. Det ble offentliggjort av NRKs styreleder Birger Magnus på en pressekonferanse på Marienlyst.

– Akkurat i dag er jeg litt overveldet, men jeg er veldig glad og takknemlig for tilliten, sier Fürst Haugen til Journalisten etter pressekonferansen.

Hun kommer fra mange år som leder på ulike nivåer i NRK – senest som direktør for Marienlyst-divisjonen.

– Da Thor Gjermund annonserte at han skulle slutte, var det ikke åpenbart at jeg skulle søke. Jeg har vært vikar for ham en gang, gjennom to veldig turbulente måneder, hvor jeg fikk kjenne på alvoret denne rollen innebærer, sier den nye kringkastingssjefen og legger til:

– Jeg brukte lang tid på å gruble, men falt ned på å søke fordi jeg tenker at dette mest sannsynlig er landets morsomste medielederjobb!

– To veldig gode interne kandidater

NRKs styreleder Birger Magnus forteller at det særlig var to aktuelle kandidater:

– Når man ser på søkerlisten er det jo ikke så mange av de som har ledende bakgrunn innen media, men vi har hatt kontakt med mange av dem som kunne blitt gode ledere i NRK. Vi endte opp med to veldig gode interne kandidater, sier Magnus og sikter til Fürst Haugen og Helje Solberg.

Den nye kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen og NRKs styreleder Birger Magnus på pressekonferansen torsdag ettermiddag.

Styrelederen ønsker ikke å gå i detalj på hvorfor styret valgte Fürst Haugen over Solberg, men forteller at hennes tidligere innsats som stedfortredende kringkastingssjef er en av grunnene.

– Det som er gode forutsetninger for Vibeke, i tillegg til at hun er en veldig god leder, er at hun har god kunnskap om NRK, og at hun har bidratt til storforandringer her på Marienlyst. Hun har alle forutsetninger for å ta dette videre.

– Har det vært et vanskelig valg?

– Det har vært et viktig valg, og viktige valg er alltid vanskelige, avslutter styrelederen.

Tiltrer før sommeren

Til tross for en hektisk dag for den nyansatte kringkastingssjefen, forteller Fürst Haugen til Journalisten at hun både gleder seg og er spent på den nye rollen.

– Ambisjonen fremover må være å opprettholde den sterke posisjonen vi har i dag, og hvis vi skal klare det må vi hele tiden bli bedre. Posisjonen til NRK krever at vi fornyer oss, finner nye måter å jobbe på, og smartere måter å bruke ressursene våre på, forteller Fürst Haugen.

Den nye kringkastingssjefen tiltrer trolig før sommeren, opplyser NRK på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS