Vibeke Fürst Haugen blir første kvinnelige kringkastingssjef.

Vibeke Fürst Haugen blir ny kringkastingssjef

Kunngjort på NRK Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den nye kringkastingssjefen ble kunngjort av NRK-styreleder Birger Magnus torsdag ettermiddag.

Og det ble nåværende direktør for Marienlystdivisjonen Vibeke Fürst Haugen som fikk æren av å bli første kvinnelige kringkastingssjef.

– NRK er først og fremst lagarbeid, så jeg gleder meg skikkelig til å lede dette laget inn i framtida, sa en glad Haugen da hun ble presentert under et pressetreff på NRK Marienlyst i Oslo.

Haugen har jobbet i NRK i 28 år og var konstituert kringkastingssjef i en periode i 2020 da Thor Gjermund Eriksen hadde permisjon.

Og den nye K-sjefen fikk umiddelbart gratulasjoner fra kulturminister Anette Trettebergstuen:

– NRK er en av våre viktigste kulturinstitusjoner, og stillinga som kringkastingssjef er en av de viktigste jobbene i norsk mediebransje. Både i et medie- og likestillingsperspektiv er det svært gledelig at NRK får en så solid og dyktig leder. Attpåtil blir hun historisk som første kvinne i denne rollen, uttaler Trettebergstuen.

Generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening skriver til Journalisten at hun er helt sikker på at valget av Haugen blir en god løsning for NRK og den norske mediebransjen.

– Vibeke Fürst Haugen er en moderne redaktør. Hun er faglig og strategisk meget sterk og ikke redd for å teste ut nye ting. Det er viktige egenskaper i arbeidet med å videreutvikle NRK. Vibeke kjenner NRKs produksjonsmiljøer veldig godt og skal ha en god del av æren for at NRK produserer innhold i verdensklasse, skriver Nybø.

Søkerlista hadde 22 navn og én mannlig søker unntatt offentlighet.

Fakta om Vibeke Fürst Haugen

  • Født i 1968.
  • Nåværende direktør for Marienlyst-divisjonen i NRK, hvor hun leder 1.000 medarbeidere.
  • Hun har jobbet i NRK i flere tiår og har tidligere vært redaktør for NRK Super og jobbet som programutvikler.
  • I 2015 fikk hun prisen «Årets Medieleder» av Medienettverket. I juryens begrunnelse heter det blant annet at Fürst Haugen «evner å motivere sine medarbeidere gjennom en løsningsorientert og rosende lederstil». Juryen fremhever også at hun «har gjennomført større omstillingsprosesser, samtidig som hun har beholdt utviklingstakten»

(NTB)

Powered by Labrador CMS