Tom Hagens forsvarer, advokat Svein Holden.

Holden: – Ikke lenger mulig for oss å kommunisere med motparten over denne plattformen

Påvirkes av NRKs bitcoin-artikkel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK publiserte nylig deler av en kodet beskjed, sendt som bitcoin-transaksjon fra Tom Hagens side til en antatt motpart i forsvinningen av kona Anne-Elisabeth Hagen.

Mer skulle det ikke til før adressen brukt til kommunikasjon ble enkel å spore opp, har kryptovalutaekspert Torbjørn Bull Jenssen påpekt overfor Journalisten:

– Det er ingen tvil om at NRK har gjort det lettere å finne adressen, og nå kan hvem som helst selv sende meldinger dit, sa Jenssen, som har skrevet om saken på kryptonettstedet Kryptografen.

Han beskrev at det er så enkelt som å gjennomføre et søk i bitcoin-blokkjeden, som er åpent tilgjengelig.

Nå bekrefter Hagens forsvarer, Svein Holden, at de blir påvirket av publiseringen:

– Det er helt riktig som Kryptografen skriver. På grunn av offentliggjøringen er det ikke lenger mulig for oss å kommunisere med motparten over denne plattformen, skriver Holden først i en e-post.

Over telefon understreker advokaten at bitcoin-kommunikasjonen, som ble skissert opp i løsepengebrevet, allerede var en svært lite egnet kanal for kontakt.

– Men like fullt er det ikke tvil om at vi synes dette er uheldig. Nå kan vi ikke stole på meldinger som skulle fremkomme derfra, vi vet ikke hvem avsender er, sier Holden.

Partene har også hatt en viss kontakt over kryptert e-post.

Redaksjonssjef Dyveke Sandtorv Nilssen har fortalt Journalisten at de tok grep før publisering for å gjøre det vanskeligere for andre å finne frem til kontoen, men at de i ettertid ser at personer med høy teknisk kompetanse likevel kan bruke informasjon fra saken til dette.

– Det var ikke vår intensjon, men vi gjør ikke noen endringer i saken som den står nå, uttalte Nilssen til Journalisten tirsdag.

Powered by Labrador CMS