Bjørn Asle Nord, leder av konferansen Fortellingens kraft, skal sammen med en jury dele ut pris for fortellende journalistikk. Arkivfoto: Kristine Lindebø

Nok en journalistpris skal deles ut - vil hedre fortellende journalistikk

Deles ut på konferansen Fortellingens kraft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Foreningen Fortellingens kraft deler ut en pris for fortellende journalistikk. «Fortellerprisen» er et reisestipend på 50 000 kroner.

– Å etablere en pris for fortellende journalistikk ser vi som en naturlig videreføring av intensjonen bak konferansen Fortellingens Kraft, skriver de på sine egne nettsider.

De skriver videre at prisen går til den eller de journalistene som står bak den best fortalte og sterkeste journalistiske fortellingen. Bidragene må være publisert mellom 1. april 2018 og 1. april. 2019.

Fortellerprisen vil bli delt ut på konferansen Fortellingens kraft som arrangeres i Bergen 12.-14. juni.

Fristen for å nominere bidrag er 1. april 2019. I tillegg til en hovedpris, vil det bli delt ut tre diplomer for «verdifulle bidrag». Alle sjangre og plattformer vil bli vurdert.

– Et viktig poeng med prisen er å styrke oppmerksomheten rundt formidling, fortellerferdigheter, reportasjekunst, kreativitet og originalitet. Sånn tar vi også leserne, lytterne og seerne mer på alvor, skriver Bjørn Asle Nord, leder for Fortellingens kraft, til Journalisten.

– Det lages svært mye grundig, viktig og god journalistikk i Norge, som kanskje trenger å skinne mer, nå bredere ut, fenge mer, skriver han videre.

Det er Norsk Journalistlag (NJ) som er hovedbidragsyter bak prisen. I tillegg bidrar NRK, TV 2, Schibsted, Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Norsk redaktørforening (NR).

Juryen som skal dele ut prisen består av:

  • Morten Frich, nyhetsredaktør i Politiken
  • Hilde Sandvik, journalist og sjefredaktør for Broen.xyz
  • Kari Hesthamar, tidligere dokumentarist i NRK og nå partner i nyoppstartede Svarttrost
  • Per Christian Magnus, leder for Senter for journalistikk ved UiB
  • Bjørn Asle Nord, leder og initiativtaker til Fortellingens kraft
Powered by Labrador CMS