Marcus Husby slutter som sjef for kjendisjournalistikken i VG.

MEDIEFOLK:

Blir sjef for kunstig intelligens i VG

– AI er det største som har skjedd siden internett.

Publisert Sist oppdatert

Etter cirka tre år som leder for Rampelys i VG, får Marcus Husby en ny lederoppgave i samme mediehus; han blir nå redaksjonssjef for AI. 

Husby melder selv om dette på egen Facebook-side.

«På dagen for nesten tre år siden overtok jeg jobben som sjef i Rampelys. Fra å være en liten avdeling med fem ansatte, har vi nå blitt en av de viktigste og største nyhetsleverandørene i VG», skriver Husby.

Men nå venter nye oppgaver.

«Fra og med i dag skal jeg begynne som redaksjonssjef for AI i VG. Denne stillingen har ingen hatt i VGs historie tidligere, men jeg kunne ikke tenke meg en mer spennende jobb. AI er det største som har skjedd siden internett, og jeg er utrolig entusiastisk over muligheten til å lede og utvikle dette arbeidet i redaksjonen fremover. For en tid å være i live!»

Til Medier24 legger han til:

– Jeg har redaksjonell bakgrunn. Det tror jeg er riktig og viktig når vi skal utforske verktøyene og teknologien som AI fremover.

Husby kom første gang til VG fra Se og Hør i 2008. Før han vendte tilbake i 2020, var han cirka fem år i Dagens Næringsliv, blant annet som reportasjeleder og nyhetssjef.

Han har også journalisterfaring Trønderavisa.

Powered by Labrador CMS