Jubel i VG i dag da det ble kjent at Geir Arne Kippernes blir avisens nye breakingsjef. Her står «Kippen» i midten, sammen med nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, nyhetssjefene Sigrid Helene Svendsen, Andreas Nielsen Anne Bjørg Vaa, Håvard Holten, Hege Varsi, Christian Brændshøi og avdelingsleder Eva-Therese Loo Grøttum.

Mediefolk:

VG har ansatt Geir Arne Kippernes som ny breakingsjef

– VG har Norges beste breakingmiljø i dag og jeg gleder meg til å utvikle landets beste journalister videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs nye breakingsjef, Geir Arne Kippernes, kommer fra rollen som nyhetssjef. Han ble ansatt som journalist i VG i 2009, og har hatt ulike roller i nyhetsredaksjonen.

– Med Geir Arne som breakingsjef er vi sikret en offensiv leder som kjenner breakingfaget bedre enn noen i Norge. Han er en sulten leder og har bevist i en årrekke at han sikrer at VG vinner nyhetskampen. I tillegg er han en etisk klippe, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i en pressemelding.

Internt i VG går Kippernes under tilnavnet «Kippen».

– Kippen er en lagbygger av rang. Han løfter folk rundt seg og har personlige egenskaper som gjør at han har en unik tillit i alle deler av VG-huset. Han nyter stor respekt i organisasjonen og har en naturlig autoritet, sier Bakke Håndlykken.

VGs nye breakingsjef starter i rollen allerede neste uke.

– VG har Norges beste breakingmiljø i dag og jeg gleder meg til å utvikle landets beste journalister videre. Jeg er ekstremt motivert og klar for å vinne nyhetskampen videre, sier Kippernes.

Som breakingsjef blir Kippernes leder for ni operative nyhetssjefer for tekst og tv, og en stor gruppe nyhetsjournalister og frontsjefer. Han blir overordnet ansvarlig for VGs daglige nyhetsprioriteringer i nyhetsrommet, og skal sikre at VG er først og best på breaking news. Han overtar etter Robert Simsø, som forlater journalistikken.

I 2020 ble Kippernes kåret til Årets ressurs i VG.

Powered by Labrador CMS