Christian Høibø under demonstrasjon i København. Her med pressekort fra NJ rundt halsen. Foto: Fra NRK Brennpunkts dokumentar

PST-informant ute av NJ

Christian Høibø meldte seg selv ut etter uttalelser fra NJ-lederen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

OPPDATERT: NJs landsstyre vedtok i april ikke å eksludere Jon Hagen som medlem.


Christian Høibø, som i forrige ukes sending av NRK Brennpunkt stod fram som PST-informant samtidig som han opptrådte som journalist og aktivst, har meldt seg ut av Norsk Journalistlag. Utmeldingen kom etter at NJ i forrige uke åpnet eksklusjonssak mot Høibø og Jon Hagen, som også er med i programmet.

– Viser til uttalelser fra NJ-leder Elin Floberghagen der hun påpeker rolleblandinger i forbindelse med mitt medlemskap i NJ. Som en konsekvens av NJ-lederens uttalelser ønsker jeg med denne mailen umiddelbart å trekke meg som medlem i NJ, heter det i en e-post sendt NJ fredag.

Fagorganisasjonen anser nå saken mot Høibø som løst, opplyser generalsekretær Jahn-Arne Olsen.

Ekslusjonssaken mot Jon Hagen er ikke ferdig, men generalsekretæren sier de er i dialog med vedkommede, uten å utdype hva kontakten går ut på.

Det var i forrige uke at NRK Brennpunkt fortalte at Christian Høibø var informatør for Politiets Sikkherhetstjeneste (PST). Samtidig opptrådte han som aktivist i Blitz. I dokumentaren er Høibø også avbildet med et pressekort fra Norsk Journalistlag rundt halsen. Dokumentaren førte til at NJ åpnet ekslusjonssak

– NJ ser veldig alvorlig på det som er kommet fram. Rollene disse har hatt er uforenlig med medlemskap. Man kan ikke være journalist samtidig som man er infiltratør og informant, sa NJ-leder Elin Floberghagen om Høibø og Hagen.

Såvidt Journalisten har kunnet bringe på det rene skal det kun være snakk om to-tre eksklusjonssaker i NJ de siste 35 årene. Tidligere saker dreier seg om ukollegial oppførsel og streikebryteri.

Powered by Labrador CMS