Storbritannias prins Harry forlater et rettsmøte i en sak mot en britisk tabloidavis i mars. Onsdag starter rettssaken mot en annen tabloidavis – Daily Mirror.

Britisk tabloidutgiver erkjenner å ha ulovlig skaffet informasjon om prins Harry

Vedgår ulovligheter, men nekter for telefonhacking.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mirror Group, som blant annet gir ut tabloidavisen Daily Mirror, vedgår å ulovlig ha skaffet seg informasjon om prins Harry, men nekter for telefonhacking.

Innrømmelsen ble gitt i rettsdokumenter som skisserer hvordan Mirror Group har tenkt å forsvare seg selv i telefonhacking-saken som hadde sin første dag i retten onsdag.

De står fast på at de ikke har hacket telefonene til verken prins Harry eller de andre som saksøker utgiveren og sier også at søksmålet uansett kommer for sent.

Men Mirror Group erkjenner at det fins noen bevis på «instrukser fra tredjeparter om å delta i andre typer ulovlig informasjonsinnsamling med hensyn til hver av saksøkerne», som da inkluderer prins Harry.

– Mirror Group ber uforbeholdent om unnskyldning for alle slike tilfeller av ulovlig informasjonsinnsamling og forsikrer saksøkerne om at det aldri skal skje igjen, heter det i dokumentene.

Powered by Labrador CMS