Ny sjefredaktør i B.T., Simon Richard Nielsen, mener dansk journalistikk er venstrevridd og vil bort fra klikkagn.

B.T-redaktøren mener dansk journalistikk er for venstrevridd

Hevder mediene presser på for større offentlig sektor. 

Publisert

Danske Journalisten kunne nylig fortelle at B.T har tapt terreng til konkurrentene. Den nye sjefredaktøren Simon Richard Nielsen har nettopp tiltrådt stillingen, men er allerede klar på at B.T skal lage borgerlig tabloidjournalistikk, og mener dansk journalistikk er for venstrevridd. 

Nå varsler Nielsen at B.T. skal ta opp kampen mot den største konkurrenten, Ekstra Bladet. 

Noen er ofre

I et intervju med danske Journalisten sier Nielsen at selv om avisen lener seg til borgerlig side, setter den ikke noen krav til hva journalistene i avisen måtte stemme eller mene.

– Men det er som om det er inngrodd i generell journalistikk, at man prøver å finne noen grupper det er synd på, og så ønsker man å løse det ved at det offentlige skal bruke flere penger på et bestemt område. Vårt utgangspunkt er et annet, sier Nielsen

Han mener journalistikken i Danmark er for venstreorientert, og at det er fordi man er vant til at journalistikk handler om at noen er ofre, og at de skal ha hjelp fra stat eller kommune.

– Det kan være fint i noen tilfeller, men resultatet er et  enormt press fra mediene om at den offentlige sektoren skal vokse og vokse.

Bort fra klikkagn

Nielsen ønsker også å analysere bruken av klikkagn for å snu skuta, ifølge danske Journalisten.

– Slik jeg leser tallene virker det som om det har nådd et eller annet metningspunkt. Men det er noe jeg nettopp har begynt å titte nærmere på, sier Nielsen.

På spørsmål om hvilke parametere B.T. skal bli større enn Ekstra Bladet på, når de ikke vil jakte klikk, svarer Nielsen:

– Vi skal være større enn Ekstra Bladet på antall brukere, og så blir sidevisninger en funksjon av det.

Powered by Labrador CMS