Selv om han kun er 34 år, har Ronan Farrow allerede bidratt til å sette spor etter seg i amerikansk pressehistorie.
Selv om han kun er 34 år, har Ronan Farrow allerede bidratt til å sette spor etter seg i amerikansk pressehistorie.

PRESSEFRIHET:

Ronan Farrow klar med dokumentar om angrep på journalister

Har fulgt fire journalister i USA, Mexico og Brasil i ett år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske journalisten og Pulitzer-prisvinneren Ronan Farrow skildrer angrep på journalister og pressefriheten i sin nye dokumentarfilm «Endangered».

Dokumentaren følger fire journalister i USA, Mexico og Brasil i ett år, blant annet når de rapporterer fra Black Lives Matter- og covid-19-demonstrasjoner. Filmen følger også journalistene når de utsettes for trusler fra sine egne myndigheter, omtaler blant andre svenske Journalisten.

En av journalistene er Oliver Laughland, byråsjef i The Guardian, som blir fulgt mens han rapporterer fra Trumps valgkamp-arrangementer.

«Endangered» følger også Miami Herald-fotograf Carl Juste, den meksikanske fotojournalisten Sáshenka Gutiérrez, og den brasilianske reporteren Patrícia Campos Mello. Sistnevnte avslørte den illegale bruken av WhatsApp under president Bolsonaros valgkamp i 2018.

– I filmen ønsket vi å få fram at dødstrusler er en realitet for noen journalister, men også at journalister hele tiden står overfor subtile risikoer som igjen kan hemme vår evne til å komme fram til sannheten, sa Farrow i et intervju med The Guardian denne uken.

Filmen er regissert og produsert av Rachel Grady og Heidi Ewing. Farrow innehar rollen som ansvarlig produsent.

Dokumentaren er produsert for HBO, og har premiere på strømmetjenesten HBO Max tirsdag 28. juni.

Powered by Labrador CMS