Mediefolk:

Nyhetsredaktør Trond Haakensen blir sjefredaktør og salgsdirektør Cecilie Stefanussen blir administrerende direktør når Stig Jakobsen reiser til Trøndelag for å lansere ny avis.

Deler jobben i to: iTromsø får nå to toppledere

Erstatter Stig Jakobsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i høst kom nyheten om at sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen i Mediehuset iTromsø har tatt på seg nye oppgaver. Han skal starte opp en ny nettavis på Steinkjer for eier Polaris Media.

Fredag vedtok iTromsøs styre at nåværende nyhetsredaktør Trond Haakensen (49) blir konstituert sjefredaktør og nåværende salgsdirektør Cecilie Stefanussen (41) konstitueres som administrerende direktør for avisen. Det skriver avisen selv.

– Det har vært en lang prosess, men de to pekte seg tidlig ut som gode kandidater. De har vært veldig dyktige mellomledere og dette ga de en mulighet til å prøve seg som toppledere, sier styreleder Harald H. Rise til iTromsø.

Årsaken til at de to er konstituert, er at Jakobsen i første omgang er innvilget ett års permisjon.

– Ved å innføre en toledermodell får sjefredaktør ha fullt fokus på den redaksjonelle biten og salgsdirektør viderefører sitt gode arbeid og tar ansvar for den merkantile delen av jobben, også på toppledernivå, sier Rise.

Haakensen har jobbet i mediehuset mer eller mindre siden 1996 og har vært nyhetsredaktør i to perioder, fra 2007 til 2011 og fra 2015 og fram til dags dato. Stefanussen startet i jobben som salgsdirektør i iTromsø i 2018, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS