Hvor er Kjell. VG jakter på (s)katten.

Jakten på katten

Med flere journalister dekker VG grundig bortføring av katt. Agurken er høstet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tre journalister poserer på bylinebildet. Hvor er Kjell? står det under. Tips oss. Det er ingen tvil om at det for matmor gjennom 16 år er dramatisk når katten Kjell bortføres på brutalt vis og kan ifølge en veterinær være i sjokktilstand.

Hva gjør dette med krimjournalistikken VG er kjent for. Undergraves den når tre journalister settes på en slik sak?

Også tunge saker

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror leserne er i stand til å vurdere saken for det den er. Vi skriver med glimt i øyet og så låner vi sjangerbegrep fra kriminaljournalistikken. Dette er noe folk er interessert i og som de ønsker å ha i miksen. Jeg er ikke redd for at det undergraver oss på noe som helst slags vis, sier redaksjonssjef Christian Brændshøi i VG til Journalisten.

Han forteller at redaksjonen følger generelt med på tunge nyhetssaker som voldtekten i Vestfold en nylig løslatt kriminell er siktet for. Denne saken dekker nå den ene av de tre journalistene som ellers jakter på den bortførte kattten.

Redaksjonssjefen forteller at det i redaksjonen i Akersgata overhode ikke er stille. Snarere strekkes ressursene i alle retninger i håp om å dekke alt som skjer.

Agurk?

Han legger til at folk som kjenner VG, kjenner også stoffmiksen med nyheter, sport og underholdning.

- Men bidrar ikke dette til å styrke folks oppfatning om at det på sommeren ikke er ordentlige nyheter, bare agurknyheter?

- Det er veldig mange store nyhetshendelser akkurat nå. Og så har vi i VG humør nok til å gripe fatt i en slik sak ellers i året også. Vi må ha litt humør i spaltene. Samtidig som jeg mener dette er en interessant sak.

Brændshøi forklarer at tilgangen på lettere stoff ikke har vært særlig stor så langt denne sommeren.

Powered by Labrador CMS