Debatt:

Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad oppfordrer folk til å holde seg hjemme og deler bilder derfra.

Derfor vil du ikke se publikums- og på by'n-bilder i Fredriksstad Blad i helgen

Ønsker å slå et symbolsk slag for den eneste koronamedisinen vi med sikkerhet vet at virker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Teksten ble først publisert av Fredriksstad Blad, gjengitt med tillatelse.

Dette er et debattinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det var som vanlig booket inn fotografer til flere oppdrag med folkebilder i helgen. Fredrikstad Fotballklubb spiller sin siste hjemmekamp i jubelsesongen mot Alta på lørdag, det er en rekke kulturarrangementer og vi skulle som alltid ta pulsen på bylivet.

Men det var før torsdagens deprimerende pressekonferanse med statsministeren og helseminister Bent Høie. Før Erna Solberg alvorstynget konstaterte at der hun i helgen postet et bilde av seg og søstrene på middag, med oppfordring til folk om å bruke restauranter og kulturtilbud, var det allerede nå blitt en ny smittesituasjon som tilsier at budskapet er endret til: Hold deg hjemme!

Siden Fredriksstad Blad er opptatt av å speile det aktive livet i lokalsamfunnet, er de såkalte «Se hvem som var på...»-bildene hyppig å se i avisen. Bildegalleriene er uten unntak svært populære, med tusenvis av lesere hver helg. Denne helgen blir det null.

Symbolsk slag for koronamedisin

Årsaken er at vi ønsker å slå et symbolsk slag for den eneste koronamedisinen vi med sikkerhet vet at virker, og som statsministeren nå har foreskrevet; at vi holder oss mest mulig hjemme og har kontakt med færrest mulig.

Dersom nordmenn flest nå svelger denne bitre, men effektive pillen i noen få uker, så skal alle sammen snart få feire jul igjen.

Samtidig har vi stor respekt for alle de som lever av at noen faktisk velger å ta seg en tur på restaurant eller løser billett til et arrangement. Derfor kommer vi selvsagt til å dekke både sport, kultur og byliv i helgen. Men fotografering av de som velger å være publikum unngår vi inntil videre.

Post oss hjemmebilde!

I stedet oppfordrer vi Fredrikstad-folk til å dele bilder av at de holder seg hjemme og gjør sitt for å kvele det samfunnsødeleggende koronaviruset. Post bildet på Instagram eller Facebook med emneknaggen #jegholdermeghjemme.

Du kan også sende oss bilder på mail; tips@f-b.no

Trygg helg!

Powered by Labrador CMS