(F.v.) Marte Hedenstad, Birger Vestmo og Sigurd Vik kan feire 25-årsjubileum for NRKs Filmpolitiet.
(F.v.) Marte Hedenstad, Birger Vestmo og Sigurd Vik kan feire 25-årsjubileum for NRKs Filmpolitiet.

NRK Filmpolitiet

– Da jeg starta Filmpolitiet, leide vi fremdeles VHS i videosjappa

Filmpolitiet runder 25 år. Det synes Birger Vestmo er rart å tenke på.

Publisert Sist oppdatert

– Det er selvsagt rart å tenke på at programmet har gått så lenge, skriver Birger Vestmo til Journalisten.

Denne uka kan Vestmo og kollegene Marte Hedenstad og Sigurd Vik feire at Filmpolitiet har bestått gjennom 25 år. De første årene utgjorde Vestmo programmet alene, og det har skjedd mye siden den gang, oppsummerer han selv:

– Da jeg starta det i 1998, leide vi fremdeles VHS i videosjappa, kinoene viste 35mm film, internett var fremdeles i sin barndom og strømming av filmer og serier var ikke engang en fremtidsdrøm.

– Hele mediet, og måten vi konsumerer det på, har vært i konstant forandring gjennom disse 25 årene, og det er kanskje en av årsakene til at Filmpolitiet aldri blir «gammelt». Det kommer hele tiden noe nytt, både teknisk og stilmessig, og det har vært veldig spennende å følge denne utviklingen som NRKs filmkritiker.

Birger Vestmo i 2002.
Birger Vestmo i 2002.

Vestmo kan bare ramse opp morsomme opplevelser i løpet av tiden med Filmpolitiet:

– Å danse rygg mot rygg med Stellan Skarsgård i Haugesund, sitte ved siden av Sylvester Stallone og evakuere Carlton-hotellet sammen med Quentin Tarantino i Cannes, stjele Ridley Scotts sigar i Stockholm, hilse på Arnold Schwarzenegger i London og gi Harrison Ford latterkick i Berlin, skriver Vestmo.

Som tror at Filmpolitiet kan leve videre i uoverskuelig framtid, og skriver at redaksjonen når flere lyttere og lesere enn noen gang, både på nett, radio og podkast.

– I fjor ble våre anmeldelser lest hele 21,6 millioner ganger, noe som gir en god pekepinn på publikums store interesse for både mediet og måten vi dekker det på. Vi elsker jobbene våre, og håper NRK lar oss fortsette å gjøre dette i mange år til!

Filmpolitiet produseres av NRK P3 på Tyholt i Trondheim.

Powered by Labrador CMS