Journalist Trude Lorentzen (bildet) og fotograf Siv Seglem så muligheten for en unik fortelling.

Dagbladets demens-reportasje har vunnet ny internasjonal pris

Heder til digitalfortelling i tolv kapitler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets «Reisen inn i demensen» har vunnet gull i Lovie Awards. Reportasjen vant kategorien «Best Writing, Editorial». I tillegg vant saken publikumsprisen i samme kategori, skriver Dagbladet i en pressemelding.

Lovie Awards kårer hvert år de beste digitale artiklene, nettstedene og appene i Europa. I år var det nærmere 1000 nominerte fra mer enn 30 land, og 55.000 stemmer ble avlagt til publikumsprisen.

Dagbladet-reportasjen handler om Jannicke Granrud som er rammet av demens midt i livet. Journalist Trude Lorentzen og fotograf Siv Seglem så muligheten for en unik fortelling. Mens Granrud ennå kan bruke språket, ville de lytte til henne og grave inn i det som bare Granrud selv kan gi svar på.

Resultatet ble en digitalfortelling i tolv kapitler.

– Fra første stund kjente jeg på meg at fortellingen om Jannicke skulle bli noe stort og spesielt. Men at den skulle nå så bredt ut, og høste ei hel peishylle full av priser og internasjonal anerkjennelse, er helt vilt, sier Lorentzen ifølge pressemeldingen.

Det er ikke første gang reportasjen vinner en pris. Saken fikk også førstepris i European Digital Media Award, bronse i Society og News Design Scandinavian og «honoree» på Webby Awards.

I Norge er den hedret med featurefortellerpris under Fortellerprisen.

– Vi er utrolig stolte over slagkraften og rekkevidden som denne unike historien har fått, sier redaktør for Dagbladet Pluss, Hilde Schjerve.

– Saken kombinerer forskning, fakta og digital historiefortelling på en helt spesiell måte, og åpner for ny forståelse av en av vår tids største folkesykdommer. Temaet er universelt, men samtidig er historien unik fordi den trenger så dypt inn i bevisstheten til en person med demens. Dette er viktig journalistikk som treffer en nerve i oss alle.

Powered by Labrador CMS