Dagbladet legger ned magasin

Norges beste vorspiel ikke så fett lenger.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet legger om magasinporteføljen sin. Selv om magasinene på torsdag og flaggskipet på lørdag så langt er fredet, er verden en annen på søndag og fredag. Særlig fredag.

Forsvinner fra papir

Nesten sju år etter at ungdomsmagasinet så dagens lys i nytt format, den gang i tospann med et eget sportsmagasin, er bladet på vei inn i solnedgangen. Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet bekrefter at Fredag vil bli avviklet på papir.

– Ja, det skjer i nær fremtid, forteller Markussen på telefon fra utlandet. – Vi har regelmessig undersøkelser på produktene våre som forteller hva som fungerer og ikke, og så er det slik at på papir er vi tradisjonelt sett for dårlige til å avslutte når vi bør. Når målgruppen til Fredag er flyttet til andre mediekanaler, bør også vi følge etter, sier Markussen.

Sjefredaktøren sier videre at han opplever at Dagbladet har mye innhold rettet mot målgruppen på nett allerede.

Mer nyheter

Men Fredag er ikke den eneste dagen Dagbladet gjennomfører endringer. Ifølge Markussen er onsdag snart den nye Søndag. Det vil si at søndagsmagasinet flyttes.

– Vi gjør dette for å øke nyhetsdekningen og sporten på søndagene. I dag har vi litt over 40 sider i hovedavisen, og det er for lite for en avis, sier Markussen og sier han ikke ønsker å utdype hva styrking av nyhetsdekningen innebærer.

Det foreligger ingen planer om å gjøre endringer på de andre to magasinene i dag. Markussen sier at det er naturlig å ha en gjennomgang av konseptene. Og med slik gjennomgang, følger det gjerne endringer.

Powered by Labrador CMS