– Vi føler oss av og til litt små, og er lillebror sammenlignet med VG, sier Siri Gedde-Dahl, gravesjef i Dagbladet.

Skup 2023

Dagbladet med seks Skup-rapporter: – Tyder på at man har fått armslag

To prosjekter utenfor gravegruppas regi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Blant de 52 metoderapportene som er sendt inn til årets Skup-konferanse, står Dagbladet for seks av dem. Gravesjef i Dagbladet, Siri Gedde-Dahl, forteller til Journalisten at rapportene i år er spredd rundt på huset, og at to av dem er helt utenfor gravegruppas regi.

– Det tyder på at det er flere steder her der man kan gå i dybden, og at man over tid får drevet med grundige ting. Vi ønsker å hegne om det, og det er vårt hovedanliggende å gjøre nettopp det, sier Gedde-Dahl.

Alle årets Skup-rapporter finner du her.

Ekstern hjelp

Gravesjefen sier ressurssituasjonen var litt vanskelig forrige år, og at gravegruppen i flere tilfeller hentet inn eksterne ressurser. Blant annet i hackersaken om Russland, der de samarbeidet med Thomas Frigård fra Kommunal Rapport, og i fosterhjemssaken der de knyttet til seg frilanser Tarjei Leer-Salvesen.

– Det var et turbulent år også på grunn av krigen. Vi hadde et større prosjekt som måtte legges til side, sier hun.

Likevel er det altså sendt inn seks metoderapporter til Skup, og Gedde-Dahl sier at oppbemanning i Dagbladet har bidratt til å gjøre det mulig å gå i dybden.

Armslag

Når man har to rapporter fra andre steder enn gruppa, tyder det på at man har fått armslag der man er, sier Gedde-Dahl.

– Og det er veldig viktig. Vi jobber for et tettere samarbeid med nyheter også. Vi føler oss av og til litt små, og er lillebror sammenlignet med VG.

Det er få journalister i Dagbladet som kun jobber med graving, men midler fra Dagbladets Stiftelse er et verktøy som gjør større dybdeprosjekter, ifølge Gedde-Dahl.

– Dette er noe ledelsen også har gått i bresjen for. Vi forsøker å skape et miljø der idéene kommer fra reporterne selv. Det er de som ofte kommer over ting som de har lyst til å gå i dybden på, sier hun.

Her kan du lese Dagbladets seks metoderapporter:

Powered by Labrador CMS