Mari Velsand, direktør i Medietilsynet, har fordelt 360 millioner kroner i produksjonstilskudd til nyheter og aktualitetsmedier.

Fortsatt nei til Dagbladet Pluss, men nå får Medier24 pressestøtte

Seks fikk avslag

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medietilsynet presenterte i dag en oversikt over nye pressestøttesøkere som har fått ja på sin søknad. Tre fikk positivt svar, mens seks fikk avslag på sine søknader i år.

Støtten, som formelt heter produksjonstilskudd til aktualitets- og nyhetsmedier, men gjerne omtales som pressestøtten, er i år på 358 millioner kroner.

Dagbladet Pluss fikk heller ikke i år innvilget sin søknad. Dagbladets pressestøtte-nei for 2019 er klaget inn til Medieklagenemnda, som har varslet en avgjørelse før jul. Nett.no fikk i likhet med Dagbladet nei også i år. Den saken er også klaget inn til klagenemnda.

Medietilsynet har behandlet i alt ni søknader om tilskudd i år fra medier som ikke allerede mottar støtte.

De ni er: Porten.no, Nett.no, Dagbladet Pluss, Bodø Nu, Rana No, Vefsn No, Medier24, Stord24 og Medieselskapet Karmøynytt, skriver tilsynet i en pressemelding.

Medietilsynet har vurdert at lokalavisene Rana No og Porten.no kvalifiserer til å komme inn i ordningen. I tillegg åpner tilsynet opp for bransjenettstedet Medier24.

– Slik Medietilsynet vurderer det, oppfyller ikke Medier24 breddekravet og innholdsvilkårene i forskriften, for publikasjonen dekker et avgrenset saksfelt. Det er likevel lang forvaltningspraksis for at riksdekkende nisjemedium innenfor politikk og næringsliv har fått støtte, selv om de ikke fyller breddekravet. Dette gjelder for eksempel avisen Fiskaren. Det er bakgrunnen for at Medier24 får støtte, sier Medietilsynet-direktør Mari Velsand ifølge en pressemelding.

Listen over alle pressestøttemotakerne og støttenivå, offentliggjøres i løpet av kort tid, opplyser Medietilsynet.

Powered by Labrador CMS