Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier får Polaris Media som ny eier. Det er han fornøyd med.
Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier får Polaris Media som ny eier. Det er han fornøyd med.

Polaris Media blir største eier i Mentor Medier

Inngår en strategisk samarbeidsavtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media kjøper 12 prosent av aksjene i Mentor Medier. Samtidig inngår de to en avtale hvor Mentor Medier få tilgang til større ressurs- og utviklingskapasitet.

– Gjennom den strategiske samarbeidsavtalen skal vi finne frem til løsninger som kan styrke begge parter, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media og Per Magne Tveiten, konsernsjef i Mentor Medier, i en felles pressemelding.

Mentor Medier er selv selger. Aksjene Polaris Media kjøper er fra en aksjepost på 17,8 prosent som Mentor Medier eier selv. Salget omfatter 690.977 aksjer, til en pris på̊ 41 kroner pr aksje.

Total kjøpesum for aksjeposten er dermed 28,3 millioner kroner.

– Vi er godt fornøyde med at Mentor Medier har fått en publisistisk deleier som er langsiktig og opptatt av å styrke og utvikle mediemangfold. Mentor Medier har hatt en svært god utvikling de siste årene. Med kjøpet av Morgenbladet i fjor har vi blitt en enda større mediegruppering, sier konsernsjef Per Magne Tveiten.

– Vi har god utvikling i antall abonnenter, ikke minst som følge av sterk digital vekst. Samtidig ser vi behovet for å samarbeide med et miljø som gjør at vi kan være bedre rustet for fremtiden enn vi klarer på egen hånd, legger han til.

Hans kollega i Polaris Media, Per Axel Koch, legger til:

– Vi ser med spenning frem til et tettere samarbeid med Mentor Medier, som består av sterke mediehus med en lang historie. Vi håper særlig å kunne bidra i den digitale transformasjonen. Mediehusene i Mentor Medier er godt i gang med dette arbeidet, men kravene til å kunne jobbe stadig mer analytisk og innsiktsbasert, gjør det viktigere enn noen gang å være med i et større fellesskap. Derfor har vi tro på at dette partnerskapet vil være av stor verdi for både Mentor og Polaris.

Mentor Medier har nærmere 1000 aksjonærer. Polaris Media vil med dette aksjekjøpet bli den største aksjonæren i selskapet. De 25 største aksjonærene eier til sammen cirka 80 prosent av aksjene etter transaksjonen.

Powered by Labrador CMS