George Degiorgio (bildet) sier i intervjuet med Reuters at han gjennomførte attentatet mot gravejournalisten Daphne Caruana Galizia.
George Degiorgio (bildet) sier i intervjuet med Reuters at han gjennomførte attentatet mot gravejournalisten Daphne Caruana Galizia.

Drapet på Daphne Caruana Galizia

Tiltalt erkjenner å ha drept journalist på Malta

Mannen som er tiltalt for å ha drept journalisten Daphne Caruana Galizia på Malta i 2017, erkjenner i et intervju at han var med på å plassere bilbomben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

George Degiorgio sier i intervjuet med nyhetsbyrået Reuters at han gjennomførte attentatet mot Daphne Caruana Galizia på oppdrag fra andre, og han sier også at han om kort tid vil navngi oppdragsgiverne.

I intervjuet sier Degiorgio også at han hadde krevd mer penger fra dem som ba ham om å plassere bilbomben, hadde han visst hvem offeret var.

– Dersom jeg hadde visst det, så hadde jeg bedt om 10 millioner euro, ikke 150.000 euro, sier han.

Det var dette beløpet han hevder å ha mottatt for å gjennomføre attentatet på journalisten.

Degiorgios bror Alfred er også siktet i saken, som snart kommer opp for retten. En tredje mann, Vincent Muscat, har innrømmet at det var han som skaffet til veie bomben som ble brukt. Han ble dømt til 15 års fengsel i februar.

Caruana Galizia var en av Maltas ledende gravejournalister og hadde dokumentert omfattende korrupsjon og kameraderi blant Maltas politikere og næringslivstopper.

Blant annet avdekket hun at Michelle Muscat, kona til landets daværende statsminister Joseph Muscat, hadde etablert et stråselskap i skatteparadiset Panama.

Drapet skapte sterke reaksjoner og førte blant annet til at Joseph Muscat måtte gå av.

Powered by Labrador CMS