Klubbleder i Fremover, Hedda Johansen Fors, og de ansatte mener avisen brøt hovedavtalen da de ikke utlyste stillingen som utviklingsredaktør.

De ansatte mener Fremover har brutt hovedavtalen 

Innkaller til forhandlingsmøte med ledelsen. 

Publisert Sist oppdatert

Redaksjonsklubben i Fremover mener avisa brøt hovedavtalen mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) da de ansatte ny utviklingsredaktør. 

Som Journalisten kunne melde i forrige uke, har de ansatte reagert kraftig på at Frida Brembo ble ansatt som utviklingsredaktør, uten at stillingen ble lyst ut. Ansettelsen skjedde i forbindelse med at det ble klart at Anders Horne overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder. 

Horne etterfølger Christian Senning Andersen, som allerede er i gang med ny redaktør-jobb i Ringerikes Blad

Skal i forhandlinger

Det var like før jul Amedia meldte om at Horne blir nye eneleder i Fremover. I samme pressemelding informerte styreleder Renate Slettli Nymo om at Frida Brembo, etter ønske fra Horne, vil bli avisas nye utviklingsredaktør.

Leder for NJ-klubben i Fremover, Hedda Johansen Fors, sier til Journalisten at de ansatte mener det er skjedd brudd på hovedavtalen, og at vanlig prosedyre da er å ha møte med nærmeste leder. Hun bekrefter at de har innkalt til møte med med konstituert redaktør, Ragnar Bøifot. 

Johansen Fors erkjenner at det er litt synd å skulle forhandle med Bøifot, all den tid han ikke har hatt befatning med saken, men at det er slik rammene er.

– Forhandlingsmøtet handler om å bli enige om brudd har oppstått eller ikke, og så får vi se hva det leder til. 

Bøifot på sin side, sier til Journalisten at han ikke kan kommentere saken, da han ikke har fått noen formell henvendelse fra klubben. 

– To brudd

Klubben mener Fremover har gjort seg skyldig i to brudd på hovedavtalen: at stillingen som utviklingsredaktør ikke ble utlyst, og at de ansatte ikke har fått lov til å komme med tilbakemelding

Da Journalisten snakket med Anders Horne forrige uke, ga han uttrykk for at han snarest skulle ha et møte med klubben. Johansen Fors forteller at de ansatte nå har hatt det varslede møtet med Horne og den nye utviklingsredaktøren, og at klubben synes det gikk greit.

– Det var positivt nok. Jeg tror vi alle opplevde det som bra å kunne sette oss ned sammen og prate direkte til hverandre De fikk klar og tydelig beskjed om hvordan vi har opplevd denne prosessen.

– Hva ønsker dere at utfallet skal bli av forhandlingsmøtet? Vil dere annullere ansettelsen?

– Først og fremst ønsker vi å løse saken internt, men det er klart at vi i forhandlingene ønsker at det erkjennes at hovedavtalen er brutt, slik vi mener, avslutter Johansen Fors. 

Styreleder i Fremover, Renate Slettli Nymo, skriver i en e-post til Journalisten at det er riktig at stillingen som utviklingsredaktør, gitt de spesielle omstendighetene, ikke ble utlyst. 

– Ansettelsen skjedde etter ønske fra påtroppende ansvarlig redaktør, og ble diskutert med tillitsvalgte. Ansatterepresentant fikk også anledning til å uttale seg, skriver hun.  

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag (NJ).

Powered by Labrador CMS